Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012

19/1/2012, Επιστημονικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με θέμα «Πρόληψη: Πρόταση Ζωής»: Από τον Δήμο Χανίων

19.01.2012 | Ώρα δημοσίευσης: 03:01

 

Ξεκινά αύριο, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 18.00 μ.μ. στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, το επιστημονικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με θέμα «Πρόληψη: Πρόταση Ζωής», το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Χανίων, στο πλαίσιο μίας συνολικής στρατηγικής αντίληψης για την προώθηση πολιτικών στον τομέα της Υγείας, με επίκεντρο την πρόληψη και προαγωγή της.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια για τη Σωματική και Ψυχική Υγεία, με ιδιαίτερα σημαντικά και επίκαιρα θέματα, τα οποία θα διεξάγονται στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, κάθε Παρασκευή 6-8 μ.μ, έως 6/4/2012.

 

Στους σκοπούς του προγράμματος αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, ο Δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χρυσούλα Χατζηδάκη.

 

«Η έννοια της Πρόληψης έχει ταυτιστεί στη συνείδηση των περισσοτέρων με τις διαγνωστικές εξετάσεις, το γνωστό τσεκ - απ.  Σημαντική όμως παράμετρος, που συνήθως παραγνωρίζεται, είναι η ενημέρωση  επί των κινδύνων που απειλούν την υγεία μας και η  υιοθέτηση υγιών στάσεων και συμπεριφορών. Κάτι όμως που  δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί συστηματική προσπάθεια και συχνά βοήθεια από ειδικούς επιστήμονες» επεσήμανε ο κ. Σκουλάκης.

 

Και πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Χανίων, στους σχεδιασμούς του για την προώθηση πολιτικών στον τομέα της Υγείας με επίκεντρο την πρόληψη και προαγωγή της, προβλέπει  ειδικές δράσεις και πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση των πολιτών».  

 

Η πλούσια θεματολογία και οι αξιόλογοι ομιλητές των σεμιναρίων, εγγυώνται την επιτυχία του προγράμματος, κατέληξε ο  Δήμαρχος Χανίων.

 

Σκοπός, τόνισε από την πλευρά της η κα Χατζηδάκη, είναι «να υιοθετήσουμε σε ετήσια βάση ανάλογα προγράμματα Αγωγής Υγείας με ποικίλη θεματολογία, αναπτύσσοντας παράλληλα μορφές συνεργασίες σε τοπικό και εθνικό επίπεδο που θα καταστήσουν αποτελεσματική την κοινωνική δράση για τη Δημόσια Υγεία».

 

«Ο χώρος που επιλέξαμε να πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια είναι η Δημοτική Πινακοθήκη, θέλοντας να παντρέψουμε την Τέχνη με την Υγεία» συμπλήρωσε η Αντιδήμαρχος Χανίων και κατέληξε:

 

 «Στο πρόγραμμα, ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας – ξεπερνούν τους 150 -  και τους ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους γιατρούς και ειδικούς επιστήμονες, που δέχθηκαν την πρόσκλησή μας να είναι ομιλητές στα σεμινάρια».

 

 

 p1