Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 01/03/2012 11:03

1/3/2012, Ολοκλήρωση του πρώτου Κύκλου Προγραμμάτων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΔΟΚΟΙΠΠ προς τη Σχολική Κοινότητα

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων στo πλαίσιo της συνεργασίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Οργανισμού με τη Σχολική Κοινότητα ολοκλήρωσε τον πρώτο Κύκλο προγραμμάτων ευαισθητοποίησης.

Την οργάνωση και υλοποίηση των προγραμμάτων επιμελείται διεπιστημονική ομάδα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΔΟΚΟΙΠΠ, αποτελούμενη από τις: Κουνελάκη Κατερίνα Προϊσταμένη Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής –Επισκέπτρια Υγείας, Σεφερλή Κατερίνα Κοινωνική Λειτουργό, Μαλανδράκη Κατερίνα Ψυχολόγο.

Τα προγράμματα  αφορούν:

Ø      Στην ευαισθητοποίηση στη διαφορετικότητα με το πρόγραμμα

 «Διώξε το φόβο αγκάλιασε τον κόσμο», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, σε ηλικία δηλαδή όπου τα στερεότυπα αρχίζουν να χτίζονται μέσα από τις κοινωνικές και οικογενειακές σχέσεις και σκοπός του είναι να καταπολεμηθούν οι προκαταλήψεις και ο φόβος, σε σχέση με το φύλο, την εθνικότητα,  σωματότυπο, την αναπηρία  και να ενισχυθούν συναισθήματα και συμπεριφορές,  όπως η αποδοχή, η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και της αλληλεγγύης.

Το παραπάνω πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τον Οκτώβριο έως και τον Ιανουάριο σε  Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Χανίων.

p1

Ø      Στην ευαισθητοποίηση στην αναπηρία με το πρόγραμμα «Από την άγνοια στην κατανόηση»

     Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία υλοποιείται πρόγραμμα βιωματικής ευαισθητοποίησης στην αναπηρία, που απευθύνεται σε παιδιά 10 έως 12 ετών:

Το παραπάνω πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τις 28/11 έως τις 9/12

p2

p3

p4

Ø      Στη συναισθηματική αγωγή των παιδιών «Ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων», το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον Ιανουάριο 2012 έως και τον Φεβρουάριο του 2012 και απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 7 έως 11ετών. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να αναγνωρίζουν και να αποδέχονται τόσο τα δικά τους συναισθήματα όσο και τα συναισθήματα των άλλων.

    Το πρόγραμμα της συναισθηματικής αγωγής προάγει τη συναισθηματική ανάπτυξη και ψυχική υγεία των παιδιών. Πρόκειται για μια βασική ψυχο-προφυλακτική γονέων και παιδιών και το σχολείο πρέπει να αποτελέσει έναν ενδιάμεσο χώρο όπου το παιδί πρέπει να εκπαιδευτεί στη διαχείριση των συναισθημάτων του.

p5

p6

p7

Δεύτερος κύκλος των παραπάνω προγραμμάτων ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθεί από 1 Μαρτίου έως τέλη Μαΐου 2012. Τα  Δημοτικά σχολεία που επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον ΔΟΚΟΙΠΠ και στο τηλ 28213/41628.