Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 02/03/2012 02:03

2/3/2012, Επισκέψεις Μαθητών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και τις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δημοτικού Κήπου και της Δημοτικής Ενότητας Σούδας

Την Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου επισκέφθηκαν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 μαθητές της Α΄ και Β΄ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, Ελένη Ιορδανίδου, Γιάννη Δρακάκη, Αναστασία Ματιάκη και Αργυρώ Κατσοχειράκη.

 Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και την προσφορά της Βιβλιοθήκης, την αξία του εξωσχολικού βιβλίου, καθώς επίσης άκουσαν σε αφήγηση το παραμύθι «Ασημάκης το πολύχρωμο ψαράκι» του Marcus Pfister.

 Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον χώρο και ασχολήθηκαν με επιτραπέζια παιχνίδια.

 Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 τη Βιβλιοθήκη επισκέφθηκαν περίπου 45 παιδιά της Α΄, Β΄ και  Δ''  τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βρυσών, συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους, Άννα Τζαβίκα, Χρύσα Γασπαρίδου, Βίκυ Λιακοπούλου και Γιούλη Σαρικάκη. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον δανεισμό βιβλίων και τη δημιουργική απασχόληση.  Ακολούθησε συζήτηση για το "πώς γεννιέται ένα βιβλίο " και άκουσαν σε αφήγηση το παραμύθι της Μαριανίνας Κριεζή "Στης καμηλοπάρδαλης τη μύτη ".

 Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη δύο τμήματα της Ε΄ τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους Ευμορφία Ντουντουλάκη και Μαίρη Χατζοπούλου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ενότητα του βιβλίου της Γλώσσας «Βιβλίο-Βιβλιοθήκες». Τα παιδιά ενημερώθηκαν για το εξωσχολικό βιβλίο και την αξία του.

Ακολουθούν εντυπώσεις των ίδιων των παιδιών και των δασκάλων τους:  

"Η επίσκεψη που κάναμε σήμερα ήταν πολύ ξεχωριστή, γιατί μπήκαμε  στην φαντασία των βιβλίων και παίξαμε διάφορα παιχνίδια. Μας άρεσε πολύ αυτό το μέρος, γιατί φύγαμε για λίγο από την καθημερινότητα και νιώσαμε όλοι πολύ ωραία. Νομίζω ότι αν ερχόμασταν πιο συχνά τότε θα βρίσκαμε το αληθινό νόημα του βιβλίου. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία!!!.". Ολυμπία Καρλαύτη, Ε΄ Τάξη.

"Τα παιδιά ήρθαν κοντά στα βιβλία ενημερώθηκαν και γνώρισαν ένα καινούργιο χώρο για μελλοντικές επισκέψεις. Ευχαριστούμε πολύ.! " 15ο Δημοτικό Σχολείο, οι εκπαιδευτικοί: Ντουντουλάκη Ευμορφία -Χατζοπούλου Μαίρη.

 

Στο μεταξύ την Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας επισκέφθηκαν   την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012  οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Σούδας. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη συγγραφέα Ευδοκία Σκορδαλά – Κακατσάκη. Τα παιδιά έθεσαν πολλές ερωτήσεις στη συγγραφέα για τη ζωή και το έργο της.

Στη συνέχεια παρουσίασαν τη δική τους δουλειά με αφορμή το βιβλίο της συγγραφέως  «Να  σ΄ αγαπούν και  ν΄ αγαπάς» .

 

Τέλος, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012 ομάδα της Α΄ τάξης του 4ου Λυκείου Χανίων με τους καθηγητές, κα. Αρχοντάκη και κ. Παπουτσάκη. επισκέφθηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Τα παιδιά εργάστηκαν πάνω στο θέμα: «Κρητικοί χοροί», βρίσκοντας από την πλούσια συλλογή της Βιβλιοθήκης πολλά και ενδιαφέροντα βιβλία, καλύπτοντας τις ανάγκες της εργασίας τους

Τα παιδιά εργάστηκαν με υπευθυνότητα στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για την αξία του βιβλίου και της αναγνωσιμότητας.

p1

p2