Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 16/02/2012 12:02

16/2/2012, O Δήμος Χανίων συμμετέχει στη δράση «Let's do it Greece 2012 -Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα!»

O Δήμος  Χανίων θα συμμετάσχει φέτος στη δράση «Let''s do it Greece 2012 -Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα!».  Η δράση αυτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29  Απριλίου 2012 έχει ως  στόχο να καθαριστεί από εθελοντές, μέσα σε μία μόνο ημέρα, ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.

 

Το "Let''s Do It"  είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία.

Στις 3 Μαΐου 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε, το "Let''s Do It" έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον, μία φορά κάθε χρόνο, πολίτες απ’ όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Φέτος για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί το ''''Let''s Do It'''' στην Ελλάδα με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής ''''Ώρα για Δράση''''.

Στόχος της δράσης, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της δράσης ''''Let''s Do it” http://www.letsdoitgreece.org/  είναι «να ενώσουμε τις φωνές μας με όλους τους εθελοντικούς φορείς της Ελλάδας, αλλά και όλους εκείνους που θέλουν να συμβάλλουν, και μαζί να καθαρίσουμε μέσα σε μία μόνο ημέρα από απλές περιοχές έως και σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας. Είναι ένας στόχος δύσκολος ο οποίος όμως με τη συμμετοχή όλων μας μπορεί να επιτευχθεί».