Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 17/02/2012 02:02

17/2/2012, Ψήφισμα σχετικά με τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και τη δωρεάν μεταφορά μαθητών: Από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι η Επιτροπή, που συστάθηκε κατόπιν της 101/2012 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για τη σύνταξη ψηφίσματος σχετικά με τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και τη δωρεάν μεταφορά μαθητών, αποφάσισε ως εξής:

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων:

 

1)      Είναι κάθετα αντίθετο και δεν δέχεται οποιαδήποτε συγχώνευση – κατάργηση σχολικών μονάδων στα όρια του Δήμου Χανίων και ζητά την άμεση υλοποίηση των προγραμματισμένων σχολικών μονάδων, που ήδη έχουν ιδρυθεί και εξαγγελθεί από τον Ο.Σ.Κ.

 

2)      Απαιτεί τη συνέχιση της Δημόσιας και Δωρεάν μεταφοράς όλων των μαθητών στις σχολικές μονάδες από την Πολιτεία και επιφυλάσσεται για δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν δεν υπάρξει θετική αντιμετώπιση του θέματος.

 

Ενώ δεσμεύεται να υποβάλει πρόταση στο Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης για το κλείσιμο όλων των σχολείων της Κρήτης από 1η Μαρτίου 2012, εφόσον έως τότε δεν υπάρξει εξεύρεση οριστικής λύσης.

 

3)      Ζητά να προωθηθεί δωρεάν σίτιση για όλα τα σχολεία, μέσω του Υπουργείου Παιδείας, για τα παιδιά, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό, λόγω της οικονομικής κρίσης.