Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 27/06/2012 11:06

27/6/12Συνεχείς έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία: σε Παλιά Πόλη και παραλίες των Χανίων

Συνεχίζονται – για μια ακόμη εβδομάδα και - με αμείωτους ρυθμούς, οι έλεγχοι στην Παλιά Πόλη και στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου από τη Δημοτική Αστυνομία των Χανίων για την πάταξη του παραεμπορίου, την καταπολέμηση της παραοικονομίας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες των Χανίων.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αστυνομία προχώρησε, το διάστημα από 13-21 Ιουνίου 2012, σε κατασχέσεις 766 τεμαχίων παραεμπορίου από πλανόδιους μικροπωλητές, σε σημεία υψηλής επισκεψιμότητας της πόλης των Χανίων όπως στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στην πλατεία Μητροπόλεως, στην πλατεία Χορτατσών στις οδούς Χάληδων, Ζαμπελίου, Νικ. Σκουλά, Καρ. Δημητρίου, κ.α. καθώς και σε πολυσύχναστες παραλίες όπως αυτές των Αγίων Αποστόλων, Αγία Μαρίνα, κ.α.

 

Τα προϊόντα που κατασχέθηκαν παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

 

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, από 13/6 έως και 21/6

Είδος

Τεμάχια

CD

220

DVD

210

Ελαστικά Μπαλάκια

165

Τρόφιμα (Λουκουμάδες, ντόνατς, φρούτα, κλπ)

73

Ρολόγια χειρός

45

Μηχανές Γαζιού/Είδη ραπτικής

18

Ιπτάμενα Παιχνίδια

11

Πορτοφόλια

10

Γυαλιά οράσεως

6

Ξύλινοι δίσκοι

3

Αρώματα

2

Λοιπά προϊόντα/αξεσουάρ

3

ΣΥΝΟΛΟ

766

 

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο μήνα, η Δημοτική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις περισσότερων από 2.700 τεμαχίων προερχόμενα από παραεμπόριο, η πώληση των οποίων αφαιρει σημαντικά έσοδα από το ελληνικό κράτος ζημιώνοντας παράλληλα την τοπική οικονομία και απειλώντας τη βιωσιμότητα των νόμιμων επιχειρήσεων του Δήμου Χανίων, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία όπως η σημερινή.

 

Καθημερινοί έλεγχοι και στην Παλιά Πόλη

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια ελέγχων που διεξήχθησαν στην Παλιά Πόλη των Χανίων το διάστημα από τις 11-24 Ιουνίου 2012, η Δημοτική Αστυνομία βεβαίωσε μια σειρά παραβάσεων, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν παράνομη στάθμευση και λοιπές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. ενώ σε 15 περιπτώσεις οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, οι οδηγοί των οποίων αγνόησαν επιδεικτικά τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. (παρκινγκ σε θέσεις ΑμεΑ, πεζοδρόμια, κλπ)

 

 

ΕΛΕΓΧΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Περίοδος Ελέγχων: 11-24/6/2012

Είδος Παράβασης

Αριθμός Βεβαιωμένων παραβάσεων

Παράνομη στάθμευση και λοιπές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

194

Αριθμός οχημάτων στα οποία αφαιρέθηκαν πινακίδες λόγω παραβίασης του Κ.Ο.Κ.

15

Μηνύσεις για ηχορύπανση, κοινή ησυχία και λειτουργία μουσικής στα καταστήματα και χωρίς άδεια λειτουργίας

1

Αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων (από καταστήματα, περίπτερα, οικοδομ. εργασίες, κλπ)

9

Κατασχέσεις Εμπορευμάτων

12

 

Μ. Λιονάκης: Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας

Την ξεκάθαρη βούληση της Δημοτικής Αρχής να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της Παλιάς Πόλης αλλά και στους κατοίκους όλων των περιοχών του Δήμου επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων, Μανούσος Λιονάκης, ο οποίος προσθέτει πως «η Δημοτική Αστυνομία διενεργεί καθημερινά τακτικούς - αλλά και έκτακτους – ελέγχους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δοθεί σε όλους μας από το Δήμαρχο Χανίων, Μ. Σκουλάκη».

Παράλληλα και σε ότι αφορά το παραεμπόριο ο κ. Λιονάκης καλεί τους πολίτες να μην αγοράζουν προϊόντα από πλανόδιους πωλητές ενώ ειδικά για τις τουριστικές περιοχές – όπως το παλιό λιμάνι - καλεί και τους ίδιους τους καταστηματάρχες να «περιφρουρήσουν» το τουριστικό προϊόν του τόπου μας, μην επιτρέποντας σε πλανόδιους και επαίτες να παρενοχλούν θαμώνες των καταστημάτων τους».