Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 24/12/2012 09:12

22/12/12, Κοινωνικές δράσεις Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χανίων

Ο Δήμος Χανίων μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) για άλλη μια χρονιά καταβάλλει σημαντική προσπάθεια για να στηρίξει, να  ενισχύσει, να μεταφέρει ένα μήνυμα ζεστασιάς, συμπαράστασης και ελπίδας για όλους τους συνανθρώπους μας αλλά κυρίως σ’ εκείνους  που το έχουν ανάγκη.

Μέσα από την κοινωνική υπηρεσία που καθημερινά υποδέχεται άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν ποικίλα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα προσπαθεί να υποστηρίξει κατά το δυνατόν, να διευκολύνει, να λύσει ή να παραπέμψει για λύσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες. Κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι και κοινωνιολόγος, επισκέπτριες υγείας,  προσφέρουν   καθημερινά τις   υπηρεσίες τους στους δημότες, προωθούν δράσεις ευαισθητοποίησης, συνεργάζονται με τοπικούς φορείς, λειτουργούν ομάδες συμβουλευτικής, ψυχολογικής, κοινωνικής  υποστήριξης για την αντιμετώπιση των δυσχερειών που όλοι αντιμετωπίζουμε.

Και φέτος για μια ακόμη χρονιά η κοινωνική υπηρεσία του ΔΟΚΟΙΠΠ, ύστερα από έρευνα και καταγραφή θα ενισχύσει 170 οικογένειες με τροφο-επιταγές  από Σούπερ Μάρκετ  του Δήμου μας όπου ο καθένας θα επιλέξει ότι έχει περισσότερο ανάγκη.

Παράλληλα μέσα από τις δομές του, ο ΔΟΚΟΙΠΠ με αφορμή τα Χριστούγεννα έχει προγραμματίσει  και συνεχίζει να πραγματοποιεί μια σειρά δράσεων:

*  Διοργάνωση Bazzar από το Δήμο Χανίων και το ΚΑΠΗ ΣΟΥΔΑΣ του ΔΟΚΟΙΠΠ,  με Χριστουγεννιάτικο κλίμα και φιλανθρωπικό χαραχτήρα.

Μικροί και μεγάλοι μπήκαν στο κλίμα των Χριστουγεννιάτικων  γιορτών και συγκεντρώθηκε χρηματικό ποσό με το οποίο ενισχύθηκαν τα γεύματα Αλληλεγγύης της  Δ. Ενότητας Σούδας που  πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία  του ΔΟΚΟΙΠΠ Δήμου Χανίων και του Φιλανθρωπικού Συλλόγου  ο Αγ. Νικόλαος ,  ενώ παράλληλα θα αγοραστούν τρόφιμα για την ενίσχυση οικονομικά  αδύνατων οικογενειών του Δήμου Χανίων.

 

*  Διοργάνωση Bazzar – έκθεση χειροποίητων χριστουγεννιάτικων  κατασκευών από μέλη των ΚΑΠΗ . Τα έσοδα θα διατεθούν για  την ενίσχυση οικογενειών που χρίζουν  στήριξης  και ενίσχυσης.  

 

*  Οργάνωση συναντήσεων των μελών των ΚΑΠΗ στα πλαίσια της λειτουργίας των

“Εργαστηρίων Κρητικής Παράδοσης” του οργανισμού όπου παρασκευάστηκαν χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα εδέσματα και διάφορα κρητικά προϊόντα , τα οποία θα προσφερθούν σε οικογένειες καταγεγραμμένες από τους κοινωνικούς λειτουργούς των 10 ΚΑΠΗ  του Οργανισμού.

 

* Λειτουργία ομάδων που απαρτίζονται από μέλη των ΚΑΠΗ αλλά και παιδιά των Κ.Π.Δ και ΚΔΑΠ Παλιάς Πόλης για την κατασκευή γλυκών τα οποία προσφέρονται σε πολύτεκνες οικογένειες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Χανίων.

 * Η ομάδα «Πλέκω με την καρδιά μου», που αποτελείται από μέλη των ΚΑΠΗ Βαμβακόπουλου και Δαράτσου, έχει ξεκινήσει  μια ζεστή πρωτοβουλία κατασκευής και προσφοράς χειροποίητων μωρουδιακών σε νεογέννητα σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου και την Μαιευτική κλινική.

  Σε όλη τη διάρκεια του έτους λειτουργεί τράπεζα ρούχων με τη συνεργασία και  συμπαράσταση δημοτών, δημοτικών σχολείων και του συλλόγου ΄΄Sant Thomas΄΄ τα οποία προσφέρονται σε οικογένειες και παιδιά μέλη των ΚΑΠΗ και των Κ.Π.Δ.

 Μέσα από τις εν λόγω δράσεις ο Δήμος Χανίων και ο ΔΟΚΟΙΠΠ, και τα φετινά Χριστούγεννα, αλλά και όλο το χρόνο, με τη συνεργασία συμπολιτών, δομών και φορέων και με τη δουλειά και συνέπεια του προσωπικού του, συνεχίζει το έργο κοινωνικής προσφοράς με στόχο να μετατρέψει τις δυσκολίες της καθημερινότητας σε ελπίδα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο.

p1

p2