Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 18/12/2012 03:12

18/12/12, Δράσεις στήριξης οικονομικά αδύναμων πολιτών: Από το Δήμο Χανίων

Σε σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την στήριξη 1.000 περίπου οικονομικά αδύναμων οικογενειών, προχωράει ο Δήμος Χανίων, μέσω της Κοινωνικής του Υπηρεσίας,  ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου Έτους.

 Αναφερόμενος στις δράσεις αυτές ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης επεσήμανε ότι «η στήριξη και ανακούφιση του δοκιμαζόμενου πληθυσμού και κυρίως η ενίσχυση των ασθενέστερων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα μας, με δεδομένη και την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας» προσθέτοντας ότι «η βοήθεια προς το συνάνθρωπο αποτελεί καθημερινή πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης, το οποίο ποτέ να ξεχνάμε»

 Από την πλευρά της η αρμόδια αντιδήμαρχος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη ανέφερε ότι «αναγνωρίζοντας τις δυσβάσταχτες συνέπειες της οικονομικής κρίσης, επιχειρούμε - όχι μόνο ενόψει των εορτών - να μετριάσουμε την αρνητική επίδρασή της στη ζωή των συμπολιτών μας με μία σειρά από δράσεις, για την ανακούφιση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού»

 Αναλυτικά, οι δράσεις:

 Η Κοινωνική Υπηρεσία συμμετέχει σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους πολίτες (κοινοτικά αποθέματα παρέμβασης μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων). Έχουν εγκριθεί οικογένειες ορεινών περιοχών να υποστηριχθούν με βασικά είδη διατροφής (γραβιέρα, φέτα, ρύζι, μακαρόνια, λάδι).

 Τις ημέρες αυτές ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταγραφής οικογενειών με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια όπου για την υποστήριξή τους θα δοθούν “Κουπόνια Σίτισης” αξίας 120 € έκαστο  προκειμένου 124  οικογένειες να προμηθευτούν με βασικά είδη για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία συνεργάστηκε με τα σχολεία της  Α’/ θμιας  και Β’/θμιας Εκπαίδευσης , προκειμένου να υποστηριχθούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα κυρίως οικονομικά αδύναμες οικογένειες μαθητών .

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με τη ΜΚΟ “ΜΠΟΡΟΥΜΕ” πραγματοποιούν πρόγραμμα υποστήριξης οικογενειών σε βασικά είδη διατροφής. Οι οικογένειες που έχουν καταγραφεί στην Κοινωνική Υπηρεσία και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού θα έχουν τη δυνατότητα από 13 -18 Δεκεμβρίου να προμηθευτούν είδη διατροφής από σουπερ μάρκετ της πόης των Χανίων.  

 

Οι 310 οικογένειες - δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα έχουν τη δυνατότητα για τις ημέρες των εορτών να προμηθεύονται  τρόφιμα, όπως κρέας, γλυκά, γαλακτοκομικά, αλλαντικά, αναψυκτικά και άλλα είδη διατροφής στις 19-20-21 Δεκεμβρίου 9.00π.μ με 1.00μ.μ από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στην οδό Περίδου 27. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι τις μέρες αυτές μπορούν παράλληλα να υποστηρίζονται με είδη ένδυσης, υπόδησης, βρεφικά και άλλα είδη.  

 Από τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, λειτουργεί Παζάρι με χριστουγεννιάτικα είδη σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντών Κοινωνικού Παντοπωλείου στο χώρο του Δημαρχείου (Κυδωνίας 29, Α'' όροφος) και στις 17 και 18 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί παράλληλα στην  Δημοτική Αγορά, τα έσοδα του όποιου θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείου. Το ωράριο λειτουργίας είναι από 10.00-14.00 καθημερινά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται χειροποίητα είδη, χριστουγεννιάτικα είδη, κοσμήματα, γλυκά, κτλ.

 Τέλος, η Κοινωνική Υπηρεσία προκειμένου να υποστηρίξει τις αυξανόμενες ανάγκες φορέων όπως το Δημοτικό Γηροκομείο και εθελοντικών πρωτοβουλιών όπως το “Κοινωνικό Φαρμακείο” και οι “Γιατροί του Κόσμου” συγκεντρώνει φάρμακα στο  Δημαρχείο Χανίων -Κυδωνίας  29, Α'' όροφος (πληροφορίες Κοινωνική Υπηρεσία τηλ. 2821341691 και 2821341626). Μάλιστα, την Τρίτη 18/12 δόθηκαν φάρμακα για τις ανάγκες του ’’Κοινωνικού φαρμακείου΄’ .

 p1