Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 27/08/2012 08:08

27/8/2012, Επιστολή – απάντηση του Αντιδημάρχου Χανίων, Κώστα Πρωτοπαπαδάκη, σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά

Επιστολή – απάντηση του Αντιδημάρχου Χανίων, Κώστα Πρωτοπαπαδάκη, σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά

«Με έκπληξη διαπίστωσα ότι πρόσφατη ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Α.Ο. Χανιά που δημοσιεύτηκε σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρεται αποκλειστικά στο πρόσωπο μου με αναφορά σε τοποθέτησή που έκανα κατά την διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 21/8 στο Δημαρχείο Χανίων μεταξύ του Δημάρχου Χανίων Μ. Σκουλάκη, των αντιδημάρχων κ.κ. Πρωτοπαπαδάκη και Λειψάκη, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου επί αθλητικών θεμάτων κ. Βλαζάκη και στελεχών της διοίκησης της Π.Α.Ε. Α.Ο. Χανιά. 

Καίτοι δεν υπήρξαν πρακτικά αλλά ούτε και δηλώσεις μου σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, θεωρώ ότι από πλευράς Α.Ο. Χανιά απομονώθηκαν σημεία της τοποθέτησής μου όπως π.χ. οι απαντήσεις όταν έθεσα το υποθετικό ερώτημα στη συζήτηση: «αν το γήπεδο Περιβολίων είναι απαγορευτικό - για οποιονδήποτε λόγο - για την Π.Α.Ε. Α.Ο. Χανιά, πάνω και πέρα των προθέσεων του Δήμου ποια θα είναι η εναλλακτική πρόταση για την έδρα της ομάδας» με στόχο βέβαια να βολιδοσκοπηθούν εκ μέρους μου οι προθέσεις της Διοίκησης της ομάδας ώστε και ο Δήμος έγκαιρα να μπορεί να προσφέρει στο βαθμό που μπορεί τις υπηρεσίες του για τη στήριξη της αγωνιστικής παρουσίας της ομάδας του Α.Ο. Χανιά τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Βάση της τοποθέτησής μου ήταν η άριστη συνεργασία που αναπτύχθηκε ανάμεσα στο Δήμο Χανίων και την Π.Α.Ε. Α.Ο. Χανιά την αγωνιστική περίοδο 2011-2012, κατά την οποία θεωρώ ότι η συμβολή του Δήμου ήταν καθοριστική για την πορεία της ομάδας, αφού η μεθοδολογία και η διαδικασία παραχώρησης του γηπέδου Περιβολίων στον Α.Ο. Χανιά συνετέλεσε τα μέγιστα στην καλή αγωνιστική πορεία αυτής.

Γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα ότι ο Α. Ο. Χανιά, είναι ένα ιστορικό σωματείο, με σταθερούς και πολυπληθείς φιλάθλους και ως εκ τούτου σε κάθε περίπτωση κάθε αίτημά του - αγωνιστικό ή μη - προς τους θεσμικούς φορείς και πρωτίστως το Δήμο Χανίων επιβάλετε να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα.

Θεωρώ επίσης ότι το αίτημα για τη χρήση του γηπέδου Περιβολιών από την Π.Α.Ε. Α.Ο. Χανιά προς τον Δήμο δεν έχει εκλείψει αφού στόχος του Δήμου σ’ ένα δημοτικό γήπεδο - όπως αυτό των Περιβολίων - είναι αφενός η παροχή ίσων ευκαιριών στις ομάδες που θέλουν και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και αφετέρου η μεγιστοποίηση του οποιουδήποτε ανταποδοτικού οφέλους για τον Δήμο, αφού ως επένδυση, η εγκατάσταση είναι υψηλού οικονομικού κόστους και χρήζει, με κάθε ευκαιρία, απόσβεσης.

Εμπόδιο ωστόσο σε όλη αυτή την διαδικασία αποτελεί η Επιστολή της Σούπερ Λίγκα που στάλθηκε προς την ΠΑΕ Πλατανιά και κοινοποιήθηκε στο Δήμο Χανίων η οποία απαγορεύει ρητά τη χρήση του γηπέδου από ομάδα πέραν αυτής του Πλατανιά που αγωνίζεται ως γνωστό στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία (άρθρο 10 παρ. 8 κανονισμού ποδοσφαίρου Ε.Π.Ο).

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και η Δημοτική Αρχή εν γένει, ποτέ δεν εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη χρησιμοποίηση του γηπέδου των Περιβολίων και από τον Α.Ο. Χανιά, εφόσον όμως το επιτρέψει η Σούπερ Λίγκα, έτσι ώστε να δοθεί και επίσημα από τη διοργανώτρια αρχή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, η δυνατότητα, στη μοναδική ομάδα του Δήμου μας που αγωνίζεται σε επαγγελματική κατηγορία, να αγωνιστεί από κοινού με την ομάδα του Πλατανιά στο γήπεδο των Περιβολιών.

Η λύση επομένως στο παραπάνω πρόβλημα θα μπορούσε να υπάρξει μετά από σχετικό αίτημα της ίδιας της Π.Α.Ε. Α.Ο. Χανιά προς τη διοργανώτρια αρχή για τη χρήση του γηπέδου με κοινοποίηση προς το Δήμο Χανίων, ώστε ο  Δήμαρχος Χανίων να μπορέσει, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα την εβδομάδα που διατρέχουμε, να επιδιώξει συνάντηση με το ΔΣ της Σούπερ Λίγκα και της ΕΠΟ, για την εξέταση του παραπάνω αιτήματος».

 

Ο Αντιδήμαρχος Χανίων

 

            Κώστας Πρωτοπαπαδάκης