Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 15/05/2012 03:05

15/5/2012, Ικανοποίηση για την πορεία υλοποίησης των έργων από τη Δημοτική Αρχή των Χανίων: επισημάνσεις σε συνάντηση εργασίας

Για την πορεία υλοποίησης των έργων που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Χανίων του έτους 2012 ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 15 Μάιου – στα γραφεία της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών – με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Μανώλη Κεμεσίδη, Νίκο Ξυνίδη και Λευτέρη Αμπαδιωτάκη, του Γενικού Γραμματέα και Προέδρου της Επιτροπής Προγραμματισμού και Παρακολούθησης έργων ΕΣΠΑ κ. Γ. Κουρή, και υπηρεσιακών παραγόντων.

 

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση, η εκπόνηση των μελετών και η υλοποίηση των νέων έργων προχωρά από τις Τεχνικές Υπηρεσίες με εντατικούς ρυθμούς ενώ όπως έγινε γνωστό στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα υποβληθούν προς έγκριση οι μελέτες – ούτως ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση - των κάτωθι έργων:

 

  1. «Συντήρηση οικοδομικών κατασκευών στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Χανίων», Π/Υ: 50.000 €
  2. «Αναπλάσεις – Βελτιώσεις οδών της πόλεως Χανίων, Β’ φάση», Π/Υ: 12.635 €
  3. «Ολοκλήρωση εργασιών διαμόρφωσης της οδού Ι. Καλογερή», Π/Υ: 12.635 €
  4. «Ασφαλτοστρώσεις – Διαμορφώσεις Οδών – Β Φάση» Π/Υ: 602.700 €
  5. «Αντικατάσταση τάπητα γηπέδων αντισφαίρισης Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας» Π/Υ:70.000 €

 

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την «Πεζοδρόμηση – Διαμόρφωση της οδού Ποτιέ και διαμόρφωση των οδών Εισόδων – Αγίων Δέκα – Δωροθέου Επισκόπου – παρόδων αυτών – Καραολή & Δημητρίου» και το προσεχές διάστημα – αμέσως μετά την έγκριση της από το Δημοτικό Συμβούλιο - θα υποβληθεί προς ένταξη χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ.

 

Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκε η πρόοδος και τα χρονοδιαγράμματα των εκτελούμενων έργων της Δημοτικής Αρχής με ιδιαίτερη αναφορά να γίνεται στα μεγάλα έργα που υλοποιούνται στην Παλιά Πόλη των Χανίων (κατασκευή σύγχρονων δικτύων υποδομής στο κεντρικό τμήμα της Παλιάς Πόλης, υπογειοποιήσεις εναέριων δικτύων, κ.α.), στην πλακόστρωση των οδών Τσουδερών, Μουσούρων και Χρ. Επισκόπου, παρέμβαση με την οποία θα αποκτήσουν επιτέλους τα Χανιά ένα εμπορικό πεζόδρομο ενώ όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Χανίων στις 30 Μαΐου 2012 και ώρα 11.00 πμ θα υπογραφεί και η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου της αποκατάστασης και διαρρύθμισης του Παλιού Τελωνείου, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Σ. Αρναουτάκη.

 

Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη των έργων που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή των Χανίων εξέφρασε ο Δήμαρχος Χανίων Μ. Σκουλάκης, ο οποίος τόνισε πως «με τα έργα που υλοποιούνται ήδη αλλά και αυτά που πρόκειται να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια, η εικόνα τόσο της πόλης των Χανίων όσο και των περιαστικών περιοχών, θα αλλάξει προς το καλύτερο, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των δημοτών μας και αναβαθμίζοντας τις υποδομές σε όλους τους τομείς. Παράλληλα ανέφερε πως «η Δημοτική Αρχή – με τεκμηριωμένη και συστηματική δουλειά - καταγράφει υψηλούς δείκτες όσον αφορά την αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων και την ένταξη νέων έργων στο ΕΣΠΑ, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό από αναπτυξιακής πλευράς για το Δήμο μας».

 

Τέλος, από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μ. Κεμεσίδης έκανε γνωστό πως συντάσσονται – και το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται από την τεχνική Υπηρεσία - και οι μελέτες α) για την αποκατάσταση οδοστρωμάτων, προϋπολογισμού 1.000.000 € και β) για την συντήρηση αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 100.000 €, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη – η οποία έχει υποβληθεί στην Περιφέρεια Κρήτης από την οποία εκκρεμεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση – για την συντήρηση οδών (λακκουβών) στο Δήμο Χανίων, προϋπολογισμού 250.000 €, παρεμβάσεις οι οποίες θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου

p1

p2