Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 01/05/2012 11:05

30/4/2012, Κατασκευή Σύγχρονων Δικτύων Υποδομής στο Κεντρικό Τμήμα της Παλιάς Πόλης: Υπογραφή της σύμβασης του έργου στο Δήμο Χανίων

Νέα όψη αναμένεται να αποκτήσει η Παλιά Πόλη των Χανίων, με την ολοκλήρωση του  έργου «Κατασκευή Σύγχρονων Δικτύων Υποδομής στο Κεντρικό Τμήμα της Παλιάς Πόλης – Διαμόρφωση, Αποκατάσταση οδών», η σύμβαση για την εκτέλεση του οποίου υπογράφηκε σήμερα, Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων.

Συνέντευξη Τύπου

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα για τον Δήμο Χανίων, ο Δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, αφού όπως επεσήμανε «πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στην ανάδειξη αλλά και στην προστασία της Παλιάς Πόλης».

 

Της υπογραφής της σύμβασης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΙΡΙΔΑΝΟΣ Α.Τ.Ε,  προηγήθηκε αναλυτική παρουσίαση του έργου, από τον Αντιδήμαρχο Χανίων, αρμόδιο σε θέματα της Παλιάς Πόλης, Νίκο Ξυνίδη και τον Γενικό Γραμματέα και Πρόεδρο της Επιτροπής Προγραμματισμού και Παρακολούθησης Έργων Ε.Σ.Π.Α του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρή.

 

Το  έργο είναι ενταγμένο στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης Παλιάς Πόλης Χανίων του Π.Ε.Π. Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013 του Ε.Σ.Π.Α και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1.367.650,00€.

 

Η συγκεκριμένη Δράση προβλέπει την εκτέλεση 2 υποέργων:

 

Το 1ο υποέργο συνολικού προϋπολογισμού Μελέτης 1.300.000,00€, του οποίου υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση - με συνολικό ποσό σύμβασης 680.340,00€ αφορά - την εργολαβία εκτέλεσης των παρακάτω εργασιών:

 

-Κατασκευή αυτόνομου δικτύου πυρόσβεσης μήκους 660μ και υπόγειας δεξαμενής πυρόσβεσης.

-Εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης και των δικτύων αποχέτευσης όπου απαιτείται.

-Κατασκευή κεντρικού δικτύου οπτικών ινών.

-Πλακόστρωση όλης της περιοχής με φυσικές πλάκες πορφυρίτη.

-Διαμόρφωση της οδού Καλλινίκου Σαρπάκη με καθιστικά και δενδροφύτευση.

-Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων.

-Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (Καλάθια απορριμμάτων, παγκάκια, προστατευτικά κιγκλιδώματα).

 

Το 2ο υποέργο συνολικού προϋπολογισμού Μελέτης 135.300,00€ αφορά την υπογειοποίηση του εναέριου ηλεκτρικού δικτύου Δ.Ε.Η. στην συγκεκριμένη περιοχή επέμβασης και θα εκτελεστεί από την Δ.Ε.Η. Χανίων, η οποία συγχρηματοδοτεί το έργο κατά 50%  (67.650,00€)  μετά από σχετική Σύμβαση που έχει ήδη υπογράψει με τον Δήμο Χανίων από τις  26/03/2012.

 

Η περιοχή επέμβασης περικλείεται από τις οδούς Χατζημιχάλη Νταλιάνη – Ποτιέ – Σήφακα και Δασκαλογιάννη και είναι επιφάνειας περίπου 24 στρεμμάτων.

 

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών είναι 12 μήνες 

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύντομα ο Δήμος Χανίων, θα προχωρήσει στην εκτέλεση ενός παρόμοιου, ακόμα μεγαλύτερου έργου, το οποίο θα αφορά όλο το Δυτικό Τμήμα της Παλιάς Πόλης και με το οποίο θα επιτευχθεί - εκτός της λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης - και η απόλυτη προστασία και πυρόσβεση της Παλιάς Πόλης.     

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ