Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 17/09/2012 10:09

17/9/2012, «Η θέση της Ελλάδας είναι στην καρδιά της Ευρώπης»: Επισημάνσεις σε συνάντηση Δημάρχου Χανίων Μ. Σκουλάκη με εκπρόσωπο Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Κρήτης

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαμόρφωση των κοινοτικών πολιτικών, η σημασία ενημέρωσης των πολιτών για τα τεκταινόμενα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και οι δυνατότητες ανάληψης πρωτοβουλιών από την Αυτοδιοίκηση για την ενδυνάμωση της δημοκρατίας, της οικονομικής ευημερίας και της κοινωνικής συνοχής συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε, το περασμένο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης με τον εκπρόσωπο των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Κρήτης, κ. Γιώργο Ζερβάκη, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χανίων, κ. Γαβριήλ Κουρή.

Κοινή διαπίστωση, όπως αυτή προέκυψε από τη συζήτηση, υπήρξε ότι «η θέση της Ελλάδας είναι στην καρδιά της Ευρώπης» και ότι «η ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνιστά ουσιαστικό παράγοντα για την διαμόρφωση μιας Ευρώπης με κοινωνική αλληλεγγύη, συνοχή, ενότητα, ευημερία και ανάπτυξη».

Ο κ. Σκουλάκης είχε παράλληλα την ευκαιρία να παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος Χανίων στους τομείς της ενημέρωσης των πολιτών για τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και της παραγωγής πολιτικών ιδεών και προτάσεων για το μέλλον της Ευρώπης, ενώ όπως έκανε γνωστό ο Δήμος Χανίων προχώρησε σε συνεργασία με το διαδικτυακό τηλεοπτικό σταθμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου EuroparlTV ούτως ώστε – μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου να δίνεται η δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη να ενημερώνεται – μέσω του EuroparlTV  - για τις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και για τον τρόπο που διαμορφώνονται οι πολιτικές εξελίξεις που επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη».

Από την πλευρά του ο κ. Ζερβάκης, αφού συνεχάρη το Δήμαρχο και το Γενικό Γραμματέα για τη «σημαντική δουλειά που γίνεται στο Δήμο Χανίων σε μια σειρά από τομείς που σχετίζονται με ευρωπαϊκά θέματα, μεταξύ των οποίων και η αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών και άλλων προγραμμάτων, και η οποία έχει γίνει γνωστή και εκτός “συνόρων”», αναφέρθηκε στην προοπτική του Ευρωπαϊκού Φεντεραλισμού ως κίνημα για την ένωση της Ευρώπης προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές, ζητούν  κοινή ευρωπαϊκή συμπόρευση,  περισσότερη και συνεκτικότερη Ευρώπη, δημοκρατικό έλεγχο και ομοσπονδιακό προσανατολισμό, με εδραίωση της κοινοτικής πολιτικής δικαιοδοσίας και της ουσιαστικής πολιτικής σύνδεσης μεταξύ των λαών της Ευρώπης».

p1