Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 04/10/2012 02:10

4/10/12,Επίσκεψη του Πρέσβη της Αργεντινής στο Δημαρχείο Χανίων

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012, ο πρέσβης  της Αργεντινής στην Ελλάδα, κ. Jorge Alejandro Mastropietro, ο οποίος συναντήθηκε με τον εκτελών χρέη Δημάρχου, Αντιδήμαρχο Χανίων, Νίκο Ξυνίδη και την εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα ευρύτερης συνεργασίας για τη σύσφιξη των σχέσεων Χανίων και Αργεντινής, καθώς και για την ανάπτυξη ανταλλαγών στον εμπορικό, τουριστικό και πολιτιστικό τομέα.

Έμφαση δόθηκε στο θέμα της προώθησης των  τοπικών παραδοσιακών  προϊόντων και της Κρητικής διατροφής, ενώ όπως δήλωσε ο κ. Mastropietro, οι επαφές που πραγματοποιεί στην Κρήτη, αποτελούν το πρώτο βήμα για την έναρξη μίας συνεργασίας, μέσω των Επιμελητηρίων του νησιού,  προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος αυτός.

 Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη  δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά και γενικότερα στην   κοινωνική και η οικονομική κρίση που πλήττει αρκετές χώρες της Ευρώπης, όπου τονίστηκε ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις και τις στρατηγικές τους σε θέματα οικονομίας, προσβλέποντας σε μία σφαιρική ανάπτυξη της Ευρωζώνης.

 Ο κ. Πρέσβης αναφέρθηκε ιδιαίτερα  στην ανάλογη οικονομική  κρίση που βίωσε η Αργεντινή, εκφράζοντας, τέλος, την αισιοδοξία του ότι και η χώρα μας – όπως και η δική του -  θα επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

p1

p2