Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 28/02/2012 10:02

28/2/2012, Άμεσα οι παρεμβάσεις για τον εξωραϊσμό των χώρων στο λιμάνι της Σούδας, ενόψει της άφιξης του πρώτου κρουαζιερόπλοιου – Επίσκεψη του Δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη και του Περιφερειάρχη Χανίων, Απόστολου Βουλγαράκη, στoν πολυχρηστικό λιμένα – Σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Σούδας

Σε παρεμβάσεις για τον εξωραϊσμό των χώρων και την αισθητική βελτίωση της εικόνας  στο λιμάνι της Σούδας, θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων, συνεπικουρούμενο από τον Δήμο Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, εν’ όψει της άφιξης, στις 4 Μαΐου 2012, του πρώτου κρουαζιερόπλοιου με 3.500 επιβάτες.

 

Οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, διαπιστώθηκαν και καταγράφηκαν επί τόπου, σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012, το πρωί στον χώρο  του πολυχρηστικού λιμένα της Σούδας, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης - συνοδευόμενος από αρμόδιους Αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες - και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης.

 

Οι κ.κ. Σκουλάκης και Βουλγαράκης, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργο Πρωϊμάκη, και τον Λιμενάρχη Σούδας Χαράλαμπο Πάστρα, για τα έργα που προγραμματίζονται ή ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή.

 

Εν συνεχεία, σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Κατάστημα Σούδας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Δημάρχου, Αντιπεριφερειάρχη, Προέδρου Λιμενικού Ταμείου, Λιμενάρχη, προϊσταμένου Τελωνείου Χανίων, Σύλλογο Καταστηματαρχών Σούδας, κ.α.), έγινε εξειδίκευση των παρεμβάσεων και καταμερισμός των ευθυνών τις οποίες κάθε φορέας ή Υπηρεσία οφείλει να αναλάβει, προκειμένου το λιμάνι της Σούδας, να είναι καθ’ όλα έτοιμο ώστε να υποδεχτεί τους πρώτους για τη φετινή περίοδο, επισκέπτες κρουαζιέρας. 

 

Ο Δήμαρχος Χανίων, επανέλαβε ακόμη μία φορά το στόχο της Δημοτικής Αρχής  για την καθιέρωση του λιμανιού της Σούδας σε σταθμό κρουαζιέρας (λιμάνι εκκίνησης και κατάληξης), προσθέτοντας ότι «εν’ όψει της άφιξης των πρώτων κρουαζιερόπλοιων εντός του Μαΐου, πρέπει όλοι να δουλέψουμε, ώστε οι επιβάτες να αντικρύσουν μία βελτιωμένη - από αισθητικής πλευράς - εικόνα του λιμανιού».

 

Από  την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, μετέφερε την βούληση της  Περιφέρειας Κρήτης, να χρηματοδοτήσει τα έργα που απαιτούνται να γίνουν στο λιμάνι της Σούδας, προσθέτοντας ότι είναι δεδομένη η συνεργασία της Αντιπεριφέρειας, με όλους τους αρμόδιους φορείς.

 

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προχωρήσουν οι εργασίες που αφορούν στην επέκταση του μικρού σταθμού επιβατών (παίρνοντας τμήμα από τις αποθήκες που χρησιμοποιεί το Τελωνείο) και στην διάστρωση χωμάτων.

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε ακόμη στο θέμα της απομάκρυνσης των ημιβυθισμένων ή παροπλισμένων πλοιαρίων, στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (σήμανση κ.λ.π.), με στόχο την  πιο γρήγορη και ασφαλέστερη πρόσβαση των οχημάτων, από την Σούδα προς την πόλη των Χανίων και αντιστρόφως καθώς και στην καθαριότητα και την αναβάθμιση του πρασίνου της περιοχής.

 

Τονίστηκε τέλος ότι, προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό οι μελέτες για την  επέκταση – ολοκλήρωση του τμήματος κρουαζιέρας στην προβλήτα «Αδρίας», τη δημιουργία Σταθμού Επιβατών σε έκταση 2.000 τ.μ. και τον πλήρη εξωραϊσμό της προβλήτας τόσο του επιβατικού όσο και του εμπορικού τμήματος του λιμανιού.

p1

p2

 

p4