Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 21/09/2012 01:09

21/9/2012, Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των μαθητών που θα συμμετέχουν στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο»: Από τον Δήμο Χανίων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μοριοδότησης – επιλογής από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων των μαθητών Α’, Β’ και Γ’ τάξης Λυκείου, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Φροντιστήριο» το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Χανίων  με τη συνεργασία της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων.

Μέσω του εν λόγω προγράμματος, θα υποστηριχθούν σαράντα ένα (41) οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα, προκειμένου τα παιδιά τους, να παρακολουθήσουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα τη φετινή σχολική χρονιά.

Στο μεταξύ, με απόφαση της Αντιδημάρχου Χανίων, Χρυσούλας Χατζηδάκη, αρμόδιας σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας – και λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που παρατηρείται - παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2012, η υποβολή των αιτήσεων στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων,  για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών» που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων με τη συνεργασία του Συλλόγου Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Χανίων.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν άμεσα και αφορούν σε διάφορες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά και ρωσικά.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι, δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή εκκαθαριστικό του τελευταίου οικονομικού έτους, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και οτιδήποτε άλλο φανερώνει δυσχέρεια ή αδυναμία, όπως η πολυτεκνία, η ανεργία, .

Πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του δήμου (www.chania.gr) και στα τηλέφωνα 2821341691, -3 και -4.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, συνεχίζεται τόσο από την Κοινωνική Υπηρεσία  όσο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων, η διάθεση σχολικών ειδών, σε οικονομικά αδύναμους μαθητές.