Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 04/04/2012 01:04

4/4/2012, «Άναψε» ο νέος Δημοτικός Φωτισμός στην "Κακιά Στροφή": Από το Δήμο Χανίων

Στη φωτοδότηση των νέων φωτιστικών σωμάτων που τοποθετήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από συνεργεία του τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Κυκλοφορίας στην παλαιά Εθνική οδό Χανίων Κισάμου, στο ύψος της Κακιάς Στροφής στη κοινότητα Σταλού της Ν. Κυδωνίας προχώρησε προχθές ο Δήμος Χανίων.

Ο νέος δημοτικός φωτισμός, ο οποίος αποτελείται από 24 νέους στύλους με διπλές μπάλες φωτισμού ισχύος 125 watt, αναμένεται να συνεισφέρει στη βελτίωση της ασφάλειας της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών σ’ ένα σημείο όπου όλα τα προηγούμενα χρόνια χαρακτηριζόταν ως σημείο καρμανιόλα και το οποίο βρίσκεται στην πιο τουριστική περιοχή των Χανίων.

«Μετά τη λειτουργία από την περασμένη εβδομάδα των νέων φωτεινών σηματοδοτών σε πέντε κόμβους (Παρηγοριάς, Κάτω Δαράτσου, Καλαμακίου, Σταλού και Αγ. Μαρίνας), στη Δημοτική Ενότητα της Ν. Κυδωνίας, ολοκληρώθηκε μία ακόμη σημαντική παρέμβαση από τον Δήμο Χανίων στον τομέα του ηλεκτροφωτισμού στην συγκεκριμένη περιοχή» επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

Και πρόσθεσε ότι από τη Δημοτική Αρχή θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις που αφορούν την επιδιόρθωση και επέκταση του Δημοτικού φωτισμού  και τη βελτίωση της οδικής σήμανσης στην προαναφερθείσα Δημοτική Ενότητα αλλά και σε όλες τις ενότητες του Δήμου, σε όποια σημεία κριθεί απαραίτητο.

Την ικανοποίηση τους για τις παρεμβάσεις οι οποίες υλοποιήθηκαν εξέφρασαν με κοινή τους ανακοίνωση οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Σταλού κ. Πολυχρόνης Δασκαλάκης, και Αγίας Μαρίνας κ. Ανδρέας Παπαγιάννης και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Γαλατά κ. Νικόλαος Παινεσάκης, και Δαράτσου κα Ευτέρπη Βαλίνη.  

Όπως τόνισαν, «οι παρεμβάσεις του Δήμου με την τοποθέτηση νέου δημοτικού φωτισμού και φαναριών στην κατ’ εξοχήν αυτή τουριστική περιοχή, κρίνονται πολύ σημαντικές και αναμένεται να συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια και την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων, ιδιαίτερα κατά τους θερινές μήνες όπου ο πληθυσμός αυτής σχεδόν διπλασιάζεται».

P1

P2