Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 26/10/2012 01:10

26/10/2012, Εγκαινιάστηκε ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στον Γαλατά Νέας Κυδωνίας

Τις ανάγκες της προσχολικής αγωγής των παιδιών της περιοχής Νέας Κυδωνίας, έρχεται να καλύψει, μετά και την ολοκλήρωση του έργου επέκτασής του, ο  Βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου Χανίων – που λειτουργεί υπό την ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ- τα εγκαίνια του οποίου έγιναν σήμερα, Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012.

Νωρίς το πρωί, τελέστηκε αγιασμός στον χώρο του Σταθμού, στον οποίο παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, Αντιδήμαρχοι Χανίων,  ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής, η πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, Νάνσυ Αγγελάκη, τα παιδιά και οι γονείς τους.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, αφού επεσήμανε ότι «η Δημοτική Αρχή, πιστή στις δεσμεύσεις της για ενίσχυση του δικτύου των κοινωνικών δομών, παραδίδει μία ακόμη τέτοια δομή, ιδιαίτερης σημασίας,  στην τοπική κοινωνία», επανέλαβε «την σπουδαιότητα της προσχολικής εκπαίδευσης, η οποία  αποτελεί θεμέλιο λίθο για τις επόμενες βαθμίδες εκπαίδευσης  της χώρας μας,  δεδομένου ότι το παιδί αποκτά τις πρώτες εκπαιδευτικές εμπειρίες, διαμορφώνει  την  προσωπικότητά  του και αποκτά παιδαγωγικές και κοινωνικές δεξιότητες καθοριστικές για τα επόμενα στάδια της ζωής του».

 Και πρόσθεσε ότι «ο νέος σταθμός,  θα καλύψει τις ανάγκες  προσχολικής αγωγής των παιδιών της περιοχής, αφού με την επέκτασή του αυξήθηκε σημαντικά και ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να φιλοξενηθούν».

«Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για την λειτουργία ενός μεγαλύτερου βρεφονηπιακού σταθμού, προχωρήσαμε γρήγορα στην υλοποίηση του», τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, Νάνσυ Αγγελάκη, συμπληρώνοντας ότι το έργο ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2011 και σε περίπου ένα χρόνο, κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε κατάλληλα, ώστε να φιλοξενεί σήμερα 60 νήπια και 20 βρέφη, περισσότερα από πέρυσι.

Το αποτέλεσμα αυτής της αύξησης δυναμικότητας, δεν προέκυψε μόνο από την τη προσθήκη ορόφου, αλλά και από την αλλαγή της διαρρύθμισης τόσο του ισογείου, όσο και του ορόφου, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι χώροι που επιτρέπουν στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμός να φιλοξενεί στο σύνολο του 125 βρέφη και νήπια καθιστώντας τον ένα από τους μεγαλύτερους σε δυναμικότητα σταθμούς στον Νομό.

Το έργο αυτό αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, λόγω του συντονισμού πολλών ανθρώπων και υπηρεσιών, που έφερε ως αποτέλεσμα την γρήγορη υλοποίησή του, τόνισε καταλήγοντας η κα Αγγελάκη.

Σημειώνεται ότι το έργο «Προσθήκη α’ ορόφου στον βρεφονηπιακό σταθμό Νέας Κυδωνίας» προϋπολογισμού μελέτης 522.000 €, και ποσού σύμβασης 282.159,70 €, είχε ενταχθεί με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αθ. Καρούντζου, (αρ. πρωτ. 252/1-2-2010) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, με δικαιούχο φορέα - φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Κρήτης ενώ η σύμβαση αυτού είχε υπογραφεί στις 7/4/2011, με ανάδοχο την εταιρεία Παυλιουδάκης Παύλος – Γιαννακάκης Γιώργος.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση,  πραγματοποιήθηκαν οικοδομικές εργασίες κατασκευής φέροντος οργανισμού από οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγορίας C20/25 και Β500c. Οι εξωτερικές τοιχοποιίες έγιναν διπλές δρομικές με θερμομόνωση από πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης. Οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, περιελάμβαναν εγκατάσταση πλήρη δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού, ανελκυστήρα, πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης.

Φορέας λειτουργίας του έργου είναι ο Δήμος Χανίων - ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ.

 

p1

p2