Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 03/08/2012 01:08

3/8/2012, «Το πάρκο της γειτονιάς»: Δράση στο πλαίσιο της εκστρατείας «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη »

Στο πλαίσιο της  καλοκαιρινής εκστρατείας «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», που συμμετέχουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και οι   Παιδικές - Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δημοτικού Κήπου & της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, πραγματοποιήθηκε η δράση «Το πάρκο της γειτονιάς».

Τα παιδιά συνόψισαν τις εντυπώσεις τους ως εξής:

"Την Πέμπτη 2 Αυγούστου το πρωί, ήρθαμε στο ραντεβού μας   50 παιδιά στην Παιδική-Εφηβική  Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου,  για να πάμε μια βόλτα στο «πάρκο της γειτονιάς» , δηλ. στο Δημοτικό Κήπο.

Πριν ξεκινήσουμε διαβάσαμε το βιβλίο «Το δέντρο που έδινε»  του Σ. Σιλβερστάϊν εκδ. Δωρικός και μετά  ασχοληθήκαμε  με τη λύση ενός… μυστηρίου, έπρεπε να ανακαλύψουμε ποιο ήταν το δέντρο που θα γνωρίζαμε πρώτα.

Με οδηγό ένα… φύλλο  και ένα …κόκκινο νήμα,  ανακαλύψαμε το δέντρο μας, ήταν ο τεράστιος Φίκος, στην είσοδο του Κήπου.

Μάθαμε την ιστορία του Δημοτικού Κήπου, ακούσαμε τους ήχους του, παίξαμε τη μουσική του, φανταστήκαμε τι σκέπτεται  το αιωνόβιο φυτό μας και κάναμε μια ευχή για το δέντρο που μας φιλοξένησε στη σκιά του.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το κτήριο του Τμήματος Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων και στο τέλος φυτέψαμε όλοι από ένα λουλούδι, που το πήραμε μαζί μας για να το φροντίζουμε!"

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δ/ντή και  τους εργαζόμενους του Τμήματος Πρασίνου και Περιβάλλοντος  του Δήμου Χανίων,  για την ενημέρωση και την προσφορά των λουλουδιών.

Εμψυχωτές : Χουδαλάκη Βιβή,  Καραπούλιος Θανάσης.

p3

p4

p1

p2