Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012

24/1/2012, Υποβολή Φακέλου Δημοτικών Σφαγείων σε Πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής»: Ανακοινώσεις από Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη

24.01.2012 | Ώρα δημοσίευσης: 01:01

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής του φακέλου των Δημοτικών Σφαγείων στις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ένταξη στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και επιδότηση κατά 50% του εκσυγχρονισμού, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 24/1/2012, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

«Έπειτα από ένα χρόνο αδιάκοπων προσπαθειών και “μάχης” του Δήμου Χανίων με τη γραφειοκρατία φέραμε σε πέρας το δύσκολο εγχείρημα, που αναλάβαμε, και όλα αυτά παρά την αντίθεση, που συναντήσαμε από μέρους των δύο τουλάχιστον Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες και δεν συνέβαλλαν ούτε κατ΄ ελάχιστο για να φύγουμε από το αδιέξοδο, το οποίο είχε δημιουργηθεί κατά τη δική τους 8ετή θητεία στον Δήμο και τη Νομαρχία και το οποίο εμείς ως νέα δημοτική αρχή κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

«Εμπιστευτήκαμε τους κτηνοτρόφους και τους προωθήσαμε τη συνεταιριστική ιδέα. Πεποίθηση μας σε όλη αυτή την προσπάθεια ήταν ότι ξεκινά μία πορεία, που θα έχει οφέλη όχι μόνο για τους κτηνοτρόφους, αλλά για όλους μας» τόνισε ο κ. Σκουλάκης, ευχαριστώντας παράλληλα για τη συνεργασία τους τον Αντιδήμαρχο Χανίων, αρμόδιο για θέματα πρωτογενούς τομέα, Ελευθέριο Αμπαδιωτάκη, τον Πρόεδρο της ΚΥΔΩΝ Α.Ε., Γεώργιο Πουλιδάκη, το σύνολο των Αντιδημάρχων, τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, τους νομικούς του Δήμου, τον κ. Μαλεφάκη Αλέξανδρο και τη σύζυγο του, τον κ. Βενετάκη – Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Σφαγεία Χανίων Α.Ε.»-, καθώς και όλους τους κτηνοτρόφους για τη στενή συνεργασία.

Για ολοκλήρωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας, προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» το έργο του εκσυγχρονισμού των Σφαγείων Χανίων, προϋπολογισμού 496.000 €, έκανε λόγο από την πλευρά του στο πλαίσιο της Συνέντευξης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Ελευθέριος Αμπαδιωτάκης. Ο κ. Αμπαδιωτάκης επεσήμανε ότι η νέα εταιρεία «Σφαγεία Χανίων Α.Ε.» θα πρέπει να ανταποκριθεί στο έργο της απέναντι στην κοινωνία, με σεβασμό στη δημόσια υγεία -, καθώς και στους στόχους του Συνεταιρισμού των κτηνοτρόφων, επιδεικνύοντας χρηστή διοίκηση.

«Τόσο ως Δήμος Χανίων όσο και ως Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης θα παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη στη νέα εταιρεία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αμπαδιωτάκης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΥΔΩΝ Α.Ε., Γεώργιος Πουλιδάκης, η οποία συμμετέχει κατά 20% στη μετοχική σύνθεση της «Σφαγεία Χανίων Α.Ε.» έκανε λόγο για επαναστατική ιδέα του Δημάρχου Χανίων, η οποία στηρίχθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες. Ο κ. Πουλιδάκης εξέφρασε τη στήριξη του στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της νέας εταιρείας, αναφέροντας ότι στόχος όλων θα πρέπει να είναι το όφελος του Χανιώτικου λαού.

«Μετά από μεγάλες προσπάθειες του Συλλόγου, του Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων και του Δήμου Χανίων ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της διαδικασίας για την επαναλειτουργία των Σφαγείων» επεσήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Σφαγεία Χανίων Α.Ε.», Γιώργος Βενετάκης, αναγνωρίζοντας ωστόσο, το γεγονός, όπως ανέφερε, ότι υπήρξαν δυσκολίες από εκείνους, που ήταν υπεύθυνοι για  το κλείσιμο των Σφαγείων.

p1