Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012

14/9/2012, Κοινωνικό Φροντιστήριο για την εκμάθηση ξένων γλωσσών : Από τον Δήμο Χανίων

14.09.2012 | Ώρα δημοσίευσης: 02:09

Με σκοπό την μαθησιακή υποστήριξη των μαθητών  που αντιμετωπίζουν κοινωνικο – οικονομικά προβλήματα, ο Δήμος Χανίων με τη συνεργασία του Συλλόγου Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Χανίων, προχωρεί  στη Δημιουργία  « Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών».

Όπως επεσήμανε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, σήμερα Παρασκευή  14 Σεπτεμβρίου  2012, ο Δήμαρχος Χανίων,  Μανώλης Σκουλάκης, «αναγνωρίζοντας  τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης  στη ζωή των συμπολιτών μας, η Δημοτική Αρχή προχωράει στη δημιουργία επιπλέον κοινωνικών  δομών  με σκοπό να βοηθήσουμε   όσο το δυνατόν περισσότερο τις κοινωνικές ομάδες  που χρειάζονται  την υποστήριξη μας». 

Ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού  που πιέζεται – πρόσθεσε -  είναι και  τα παιδιά, αφού πλέον είναι πάρα πολλές οι οικογένειες που δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όσα χρειάζονται για την εκπαίδευσή τους.

Έτσι, εκτός από τη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου για μαθητές Λυκείου  για την υποστήριξη των αδύναμων μαθητών προχωράμε  και στην λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου για την εκμάθηση Ξένων Γλωσσών τόνισε ο κ. Σκουλάκης και συνέχισε λέγοντας ότι «για το λόγο αυτό απευθυνθήκαμε  στον  Σύλλογο Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Χανίων, τον κατά τεκμήριο καταλληλότερο να βοηθήσει, προτείνοντας την παροχή δωρεάν μαθημάτων σε παιδιά οικογενειών που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία ή δυσχέρεια.

Η ανταπόκριση του συλλόγου υπήρξε άμεση  και  ομόφωνα αποδέχθηκαν  την πρόταση της Δημοτικής Αρχής και θα ήθελα από καρδιάς να τους ευχαριστήσω και να ευχηθώ καλή συνεργασία, κατέληξε ο κ. Δήμαρχος, ανακοινώνοντας επίσης ότι  ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των μαθητών που θα συμμετέχουν  στο Κοινωνικό φροντιστήριο για τους μαθητές λυκείου και την ερχόμενη εβδομάδα  θα ανακοινωθούν τα ονόματα  των μαθητών της Α’ και Β’ λυκείου που θα συμμετέχουν.  .

Στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου φτάνουν πολλά αιτήματα για παροχή σχολικών ειδών, διδακτικής στήριξης μαθητών κάθε βαθμίδας, αλλά και βοήθειας ώστε να μην αναγκαστούν να διακόψουν την παρακολούθηση μαθημάτων ξένων γλωσσών ανέφερε από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος  Χρυσούλα Χατζηδάκη, προσθέτοντας ότι  «γνωρίζοντας πως η ικανοποιητική γνώση ξένων γλωσσών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με την επαγγελματική αποκατάσταση αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το  Κοινωνικό Φροντιστήριο  Ξένων Γλωσσών.

Θα θελα και εγώ με τη σειρά μου τόνισε η κ. Χατζηδάκη  να  ευχαριστήσω το σύλλογο  αλλά και όλους  όσοι έχουν ήδη ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας, εθελοντές, συλλόγους, επιχειρήσεις και κάθε πολίτη ή ομάδα  ξεχωριστά και θα  συνεχίσουμε  το κάλεσμα  αλλά και την  προσπάθειά μας για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τις ευάλωτα κοινωνικά ομάδες .

Η πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Χανίων κ. Ελένη  Βλαζάκη ανέφερε ότι ήταν άμεση η ανταπόκριση όλων των μελών του συλλόγου, θεωρώντας υποχρέωση μας  να βοηθήσουμε  με την σειρά μας  τους συμπολίτες  μας  που τόσα χρόνια μας  στήριζαν .

Εξάλλου έχουμε επηρεαστεί και εμείς από την οικονομική κρίση συνέχισε η κ. Βλαζάκη    και θα πρέπει να υπάρξει κοινωνική συνεισφορά , αυτό που δεν έκανε το κράτος  να  κάνουμε εμείς οι ίδιοι .

Η Προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων κ . Ελένη  Κτενιαδάκη ενημέρωσε  ότι οι  δικαιούχοι θα επιλεγούν με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια που θέτει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία και θα αξιολογήσει τις αιτήσεις μαζί  με εκπρόσωπο του Συλλόγου.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή εκκαθαριστικό του τελευταίου οικονομικού έτους, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και οτιδήποτε άλλο φανερώνει δυσχέρεια ή αδυναμία, όπως η πολυτεκνία, η ανεργία, .

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν άμεσα και θα αφορούν σε διάφορες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά και ρωσικά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις στην Κοινωνική Υπηρεσία, στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 17 μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ πληροφορίες θα παρέχονται στην ιστοσελίδα του δήμου (www.chania.gr) και στα τηλέφωνα 2821341691, -3 και -4.

p1