Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 03/02/2012 12:02

3/2/2012, Επιστολή Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, προς την Υπουργό Παιδείας για Ορισμό Εξεταστικού Κέντρου Εντός της Περιφέρειας Κρήτης για τους Υποψηφίους με Μαθησιακές Δυσκολίες των ΕΠΑΛ Κρήτης

Στο αίτημα για ορισμό εξεταστικού κέντρου εντός της Περιφέρειας Κρήτης για τους διακόσιους (200) περίπου υποψηφίους-μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των ΕΠΑΛ της Κρήτης επανέρχεται με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, κα. Διαμαντοπούλου, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

 

Ο κ. Σκουλάκης χαρακτηρίζει στην επιστολή άδικη την Απόφαση για ορισμό σχολείων μόνο σε Αθήνα και Πειραιά ως εξεταστικά κέντρα για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους με μαθησιακές δυσκολίες, επισημαίνοντας την περσινή κατάσταση, που είχε προκύψει, καθώς παραμονές των εξετάσεων οι μαθητές και οι οικογένειες τους αναγκάστηκαν να μετακινηθούν εκτός Κρήτης, προκειμένου τα παιδιά να καταφέρουν να δώσουν εξετάσεις.

 

«Στο σημείο αυτό θέλω να σας επισημάνω τη μεγάλη δαπάνη, την οποία υποχρεούνται να καταβάλλουν την κρίσιμη αυτή για όλους μας περίοδο οι οικογένειες των παιδιών για την παραμονή τους στην πρωτεύουσα» τονίζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι η ψυχική και σωματική κόπωση επηρεάζουν την απόδοση των παιδιών και θεωρούνται ανασταλτικοί παράγοντες για την προσέλευση και συμμετοχή τους στις εξετάσεις.

 

«Παρακαλούμε, όπως επανεξετάσετε την απόφαση σας, ούτως ώστε να οριστεί εξεταστικό κέντρο εντός Περιφέρειας Κρήτης για τους υποψηφίους με μαθησιακές δυσκολίες των ΕΠΑΛ της Κρήτης, θεωρώντας αυτονόητο το δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής στο εκπαιδευτικό σύστημα όλων των υποψηφίων» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Σκουλάκης.