Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 01/02/2012 10:02

1/2/2012, Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πρόταση του Δήμου Χανίων για το έργο της ανάπλασης της οδού Αριστοτέλους στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου

Εντάχθηκε στον άξονα προτεραιότητας «01-Υποδομές & Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Περιφέρειας Κρήτης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου», η χρηματοδότηση του έργου «ανάπλαση της οδού Αριστοτέλους», την όποια είχε υποβάλλει ο Δήμος Χανίων προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κρήτης, με την υπ. αρ. πρωτ. 89861/27-10-2011 σχετική αίτηση του.

 

Σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση του έργου – την οποία έχει υπογράψει ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκης - στην οδό  Αριστοτέλους, η οποία αποτελεί την κεντρική κυκλοφοριακή αρτηρία της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου όπου συγκεντρώνεται όλη η εμπορική κίνηση του Ακρωτηρίου, προβλέπονται εργασίες ανακατασκευής και ανάπλασης σε μήκος περίπου 850 μ. -από τη διασταύρωση με την οδό Τιμίου Προδρόμου μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Ελ. Βενιζέλου.

 

Πιο συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει:

Οδοστρωσία με δυο στρώσεις υπόβασης - βάσης, προεπάλειψη και δυο στρώσεις ασφαλτικού (ισοπεδωτική και ασφαλτικός τάπητας). Το τελικό πλάτος οδοστρώματος θα είναι 2 χ 3,75μ.

Δημιουργία πεζοδρομίων με καθαρό πλάτος ανεμπόδιστης διέλευσης πεζών άνω του 1,50μ. σε κάθε πλευρά.

Διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης με την κατάλληλη διαμόρφωση εσοχών, πλάτους 2,00μ.

Ηλεκτροφωτισμό με την τοποθέτηση κατάλληλων ιστών με δυο βραχίονες (σε ύψος 6,00μ. για τον φωτισμό του δρόμου και σε ύψος 4,00μ. για τον φωτισμό του πεζοδρομίου). Οι ιστοί θα τοποθετηθούν εκτός καθαρού πλάτους πεζοδρομίου σε ειδικά διαμορφωμένες εξοχές.

Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκι, καλαθάκια, κλπ.) σε ειδικά διαμορφωμένες εξοχές.

Φύτευση υψηλού πρασίνου με χρήση αυτοφυών φυτών σε ειδικά διαμορφωμένα παρτέρια.

 

Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία 0,85 χιλιόμετρα αναβαθμισμένου οδικού δικτύου. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης είναι 26 μήνες και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 1,200,000.00 €. 

 

«Για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών και των επαγγελματιών - του Ακρωτηρίου» έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, σχολιάζοντας την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. «Καθημερινά καταβάλλουμε κάθε σημαντική προσπάθεια, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και πρόγραμμα, για να διαμορφώσουμε – μέσω της βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος και των υποδομών - συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης σε κάθε περιοχή του Δήμου μας» καταλήγει στη δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων».