Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 23/02/2012 09:02

23/2/2012, Προχωρεί το αίτημα του Δήμου Χανίων για δημιουργία Κέντρου διανυκτέρευσης αστέγων: Μετά την παραχώρηση χώρου στο Θ.Ψ.Π.Χ. από την ΥΠΕ Κρήτης

Σε τροχιά υλοποίησης υπεισέρχεται το αίτημα του Δήμου Χανίων  για Δημιουργία Κέντρου Διανυκτέρευσης Αστέγων (ξενώνα) σε χώρο του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, σύμφωνα και με την υπ’ αριθμ. 28/24-1-2012 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

 

Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (7η ΥΠΕ) Πανίκος Καρατσής στον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και κατ’ επέκταση η 7η ΥΠΕ, κάνει αποδεκτό το αίτημα το οποίο έχει υποβληθεί από τον Δήμο Χανίων, για την παραχώρηση χώρου στο πρώην Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων προκειμένου να δημιουργηθεί  ξενώνας αστέγων.

 

Προς τον σκοπό αυτό, η 7η ΥΠΕ, πρόκειται να παραχωρήσει προς χρήση στο Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων τμήμα των κτιρίων, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η σύσταση του συντονιστικού οργάνου, το οποίο θα αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης και λειτουργίας του ξενώνα.

 

Σύμφωνα και με την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, το συντονιστικό όργανο θα απαρτίζουν εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Χανίων, του Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, των λοιπών Καλλικρατικών Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, της Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», του Ιατρικού Συλλόγου και του Πολυτεχνείου Κρήτης (ως τεχνικό Σύμβουλο).

 

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη στο θέμα των αστέγων, εξέφρασε ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι από πλευράς Δήμου - αλλά και των υπόλοιπων φορέων που θα συμμετάσχουν στο φορέα - θα  γίνουν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται, ώστε ο χώρος ο οποίος θα διατεθεί, να καταστεί όσο το δυνατόν πιο φιλόξενος, λειτουργικός και ασφαλές.

 

Σημειώνεται ότι στην σύσκεψη, παραβρέθηκαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Χαράλαμπος Δουλγεράκης, η υποδιοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Ευαγγελία Παραγιουδάκη, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιάννης Φίλης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαίρη Τζανακάκη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων Μιλτιάδης Καστανάκης, η Αντιδήμαρχος Χανίων αρμόδια σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Χρυσούλα Χατζηδάκη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων Γαβριήλ Κουρής, εκπρόσωποι του Δήμου Πλατανιά και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 p1

p2

p3