Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 27/04/2012 10:04

27/4/2012, Συμμετοχή Δήμου Χανίων στη δράση «Let’s do it Greece 2012 -Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα!»

O Δήμος Χανίων συμμετέχει – για πρώτη φορά φέτος - στη δράση «Lets do it Greece 2012 -Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα!».  Η δράση αυτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29  Απριλίου 2012 έχει ως  στόχο να καθαριστεί από εθελοντές, μέσα σε μία  ημέρα, ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.

 Το “Let’s Do It“ είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία. Στις 3 Μαΐου 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε, το “Let’s Do It” έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον, μία φορά κάθε χρόνο, πολίτες απ’ όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

 Οι δράσεις καθαρισμού στο Δήμο Χανίων θα πραγματοποιηθούν στις παραλίες της Χρυσής Ακτής και των Αγίων Αποστολών με ώρα έναρξης 10:30 πμ, και στην υλοποίηση τους  συμμετέχουν ενεργά η Εθελοντική ομάδα Δήμου Χανίων, τα σχολεία της περιοχής καθώς και οι διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Ν. Χανίων.

Σημείο συνάντησης ορίζεται το Πάρκο των Αγίων Αποστόλων.

 Ο Δήμος Χανίων καλεί όλους τους δημότες να υποστηρίξουν και να συμμετάσχουν σ’ αυτή την εκδήλωση προστασίας και διαφύλαξης του φυσικού μας περιβάλλοντος. Ας δείξουμε όλοι μαζί την Όμορφη, Καθαρή και Δημιουργική πλευρά του τόπου μας.