Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 08/05/2012 02:05

8/5/2012, Στέγαση Α’ ΚΑΠΗ σε κτίριο επί της οδού Ξανθουδίδου 22: Προχωρούν από τον Δήμο Χανίων οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου

«Την δέσμευσή της ότι το 2012 είναι έτος αλληλεγγύης για τον Δήμο μας, κάνει καθημερινά πράξη η Δημοτική Αρχή, τόσο μέσα από την στήριξη και επέκταση των κοινωνικών και προνοιακών δομών όσο και μέσα από  την υλοποίηση νέων δράσεων, με επίκεντρο τον συνάνθρωπό μας και τις ανάγκες του».

 

Τα παραπάνω επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά την επίσκεψή του, σήμερα Τρίτη 8 Μαΐου 2012, στο ακίνητο όπου πρόκειται να στεγαστεί το Α’ Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Χανίων, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννου.

 

Το εν λόγω ακίνητο, που βρίσκεται στο ισόγειο κτιρίου στην οδό Ξανθουδίδου 22,  ιδιοκτησίας του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, παραχωρήθηκε στον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων (ΔΟΚΟΙΠΠ) μετά από σχετικό αίτημα και στα πλαίσια εξορθολογισμού των δαπανών του Οργανισμού.

 

«Το Α’ ΚΑΠΗ στεγαζόταν σε ένα κτίριο επί της οδού Κροκιδά,  με υψηλό ενοίκιο. Αποφασίσαμε την προσωρινή φιλοξενία  του στο Στ’ ΚΑΠΗ, έως ότου, διαμορφωθεί κατάλληλα το κτίριο το οποίο μας παραχώρησε το Δημοτικό Γηροκομείο για την οριστική στέγασή του», τόνισε ο κ. Σκουλάκης, προσθέτοντας ότι ήδη συνεργεία του Δήμου έχουν ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες ανακατασκευής και διαμόρφωσης του εσωτερικού και περιβάλλοντα χώρου.

 

«Αποδεικνύουμε εμπράκτως, λοιπόν, ότι ο Δήμος Χανίων, δεν “κλείνει”  ΚΑΠΗ, αλλά αντίθετα μεριμνά  για την εύρυθμη λειτουργία τους σε χώρους φιλόξενους, καλύπτοντας τις ανάγκες σε φροντίδα, απασχόληση και ψυχαγωγία των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας.  Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Δήμος Χανίων - σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο - από τον περασμένο Νοέμβριο, λειτούργησε το 9ο ΚΑΠΗ στο Βαμβακόπουλο», επεσήμανε καταλήγοντας ο Δήμαρχος Χανίων.

 

Σημειώνεται ότι τον κ. Σκουλάκη, συνόδευαν στην επίσκεψή του η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ Χρύσα Χαριτάκη – Μακράκη, Δ/ντρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Χανίων, Αλέκα Λακιωτάκη, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος Πρασίνου και Καθαριότητας Χρήστος Γιακουμάκης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού, Οδοσήμανσης και Κυκλοφοριακών Θεμάτων  Γαβριήλ Μαρινάκης και η προϊσταμένη του ΔΟΚΟΙΠΠ Κατερίνα Κουνελάκη.

 

 

Επίσκεψη στο νέο Θεάτρο

στην Ανατολική Τάφρο

 

Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο της Ανατολικής Τάφρο, όπου εκτελούνται οι εργασίες για την κατασκευή του νέου υπαίθριου θεάτρου που χρηματοδοτεί ο Δήμος Χανίων στη θέση της παλιάς σιδηροκατασκευής που υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος Χανίων, διαπίστωσε ότι οι εργασίες στο νέο θέατρο προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και αναμένεται να  ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Μαΐου.

p1

p3

p2