Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 29/11/2012 02:11

29/11/12, Παραδόθηκε στα «χέρια» του Συνεταιρισμού Καστανοπαραγωγών η μελέτη για την αναγνώριση του κάστανου Χανίων ως Π.Ο.Π: από το Δήμαρχο Χανίων Μ. Σκουλάκη

Σήμερα  Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 11:30 πρωί ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης παρέδωσε στον πρόεδρο του  Συνεταιρισμού  Καστανοπαραγωγών Νομού Χανίων κ Νίκο Μπομπολάκη , τη μελέτη  της αναγνώρισης του «ορεινού καστάνου Χανίων  Κρήτης»  ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).

 Ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανέφερε ότι «ο Δήμος Χανίων - σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τους Δήμους Πλατανιά, Κισάμου και Κανδάνου – Σελίνου και σε αγαστή συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Καστανοπαραγωγών Νομού Χανίων και την Αναπτυξιακή Εννιά Χωριών, που ασχολείται με το κάστανο - συνέταξε τη μελέτη για την αναγνώριση του κάστανου Χανίων ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και  σήμερα να παραδίδουμε τον πλήρη φάκελο στον πρόεδρο του Συνεταιρισμού  Καστανοπαραγωγών Νομού Χανίων».

  «Είναι γεγονός ότι η παραγωγή προϊόντων Π.Ο.Π. που παρουσιάζουν ορισμένα τοπικά χαρακτηριστικά μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα για την αγροτική οικονομία, εξασφαλίζοντας, αφενός, την βελτίωση του γεωργικού εισοδήματος και, αφετέρου, την συγκράτηση του αγροτικού πληθυσμού σε αυτές τις περιοχές» σημείωσε ο κ. Σκουλάκης.  

 Παράλληλα προσέθεσε ότι «ο Δήμος Χανίων ως μητροπολιτικός Δήμος έχει τη δυνατότητα, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, να συνδράμει σε δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν όλους τους Δήμους των Χανίων, με την κατάλληλη υποστήριξη και τεχνογνωσία και με στόχο τα προϊόντα του τόπου μας να αναγνωριστούν ως προϊόντα ποιοτικά δίνοντας κατά αυτόν τον τρόπο προστιθέμενη αξία σε αυτά και βοηθώντας το εισόδημα των αγροτών του τόπου μας».

 Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του  Συνεταιρισμού  Καστανοπαραγωγών Νομού Χανίων  Νίκος Μπομπολάκης, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, τον Αντιδήμαρχο κ Ελευθέριο Αμπαδιωτάκη και τους συνεργάτες τους, αναφέροντας ότι η συνεργασία αυτή για τη δημιουργία  του ολοκληρωμένου φακέλου για τον χαρακτηρισμό του Κάστανου  Χανίων Κρήτης  ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ήταν ιδιαίτερα σημαντική και προς όφελος του τόπου μας και της αγροτικής οικονομίας αυτού»

p1

p2

Αρχεία

  1. synenteyxi_gia_meleti_pop_kastanoy,_29.11.12_[1]