Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 14/05/2012 02:05

14/5/2012, Καθαρισμός και ανάδειξη υγροτόπου Ποταμού Μαλλίων: Από Ομάδα Εθελοντών Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων, WWF Ελλάς, Sarpidonistas και Γυμνάσιο Μαλλίων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση καθαρισμού και ανάδειξης του υγροτόπου στον ποταμό Μαλλίων, το Σάββατο 12/5/2012. Σε αυτήν πήραν μέρος μέλη της εθελοντικής ομάδας Sarpidonistas Μαλλίων, μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας Γυμνασίου Μαλλίων, εθελοντές από τη WWF Ελλάς και μέλη της Ομάδας Εθελοντών Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων.

 

Ο υγρότοπος Έλος ποταμού Μαλίων έχει έκταση 146 στρ. και είναι ένας από τους ελάχιστους καλά διατηρημένους φυσικούς παράκτιους υγροτόπους της Κρήτης. Μοναδική αξία έχει ο καλαμιώνας, που εμπεριέχεται στην υγροτοπική περιοχή, αφού πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε έκταση καλαμιώνα του νησιού. Επιπλέον, η περιοχή του υγροτόπου και των αμμοθινών αποτελεί μία από της ωραιότερες παράκτιες περιοχές κοντά στο Ηράκλειο.

Εκτός από τον καθαρισμό, πραγματοποιήθηκε και ξενάγηση στην περιοχή του υγροτόπου, συνοπτική παρουσίαση της σημασίας του για τα μεταναστευτικά πουλιά, επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ανακτόρου των Μαλλίων και περιήγηση στα Μάλλια, όπου οι Sarpidonistas παρουσίασαν τις δράσεις τους για την πόλη τους.

Η συμμετοχή της Ομάδας Εθελοντών Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων στην παραπάνω δράση δηλώνει την πεποίθηση των μελών της ότι ο εθελοντισμός δεν έχει σύνορα και αποτελεί δείγμα της επιθυμίας συνεργασίας με αντίστοιχες ομάδες με ανάλογους στόχους.

 

Ευχαριστίες οφείλονται στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου για τη δωρεάν μετακίνηση των εθελοντών και το φωτογραφικό εργαστήριο cimelioteam του Πέτρου Παττακού για τη βοήθειά του.

 

Η επόμενη δράση της Ομάδας Εθελοντών Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 16/5/2012, στις 10:00, στο Άλσος των Αγίων Αποστόλων και τη Χρυσή Ακτή, όπου, σε συνεργασία με το ΕΕΕΕΚ Χανίων, θα πραγματοποιηθεί περιποίηση των δέντρων, που φυτεύτηκαν πρόσφατα και καθαρισμός της παραλίας.

p1

p2

p3