Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012

15/10/2012, «Μαθαίνοντας για τον Εθελοντισμό»: Στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας του Δήμου Χανίων

15.10.2012 | Ώρα δημοσίευσης: 10:10

Με τη δράση «Μαθαίνοντας για τον Εθελοντισμό» ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και ώρα 10.30 το πρωί, στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Λενταριανών του Δήμου Χανίων, οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας στην οποία συμμετέχει και τη φετινή χρονιά ο Δήμος Χανίων.

 

Εκπρόσωποι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Χανίων θα παρουσιάσουν στα παιδιά του Κέντρου τις δράσεις και τις εμπειρίες τους από τον τομέα του εθελοντισμού στέλνοντας παράλληλα το δικό τους μήνυμα για τις προσπάθειες, τη συμβολή και το ρόλο των τοπικών και περιφερειακών αρχών στη δημιουργία των αναγκαίων συνθηκών για την προώθηση του εθελοντισμού.

 

Η εν λόγω δράση θα έχει συνέχεια την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Αγίου Ιωάννη (Χ. Πολογιώργη- Δεξαμενή) - και ώρα 10.30 το πρωί -όπου οι «Γιατροί του Κόσμου» θα επισκεφθούν το Κέντρο και θα μιλήσουν με τα παιδιά για τον Εθελοντισμό. Τι είναι, τι σκοπούς εξυπηρετεί, πόσο η κοινωνία τον χρειάζεται, ειδικά στους σημερινούς καιρούς της κρίσης, και πόσο μπορεί καθένας από εμάς να γίνει καλύτερος μέσα από τον εθελοντισμό.

 

Στη συνέχεια, τα παιδιά θα μεταβούν στο πολυϊατρείο των «Γιατρών του Κόσμου» όπου θα ξεναγηθούν στο χώρο των ιατρείων και μαζί με εθελοντές θα συσκευάσουν τρόφιμα για διανομή σε συνανθρώπους μας ενώ παράλληλα θα ελέγξουν την ημερομηνία λήξεως των φαρμάκων που δίδονται δωρεάν σε ανασφάλιστους ασθενείς, μετά την ιατρική εξέταση που τους γίνεται, από τους Γιατρούς. Στην εν λόγω δράση τα παιδιά που θα συμμετάσχουν μπορούν :

- να φέρουν μαζί τους – και πάντα υπό την ευθύνη των γονέων τους - φάρμακα που υπάρχουν στο σπίτι τους – που δεν έχουν λήξει - και δεν τα χρειάζονται.

- να φέρουν τρόφιμα.

- να ζωγραφίσουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες.

 

Τα τρόφιμα και τα φάρμακα θα δοθούν στους «Γιατρούς του Κόσμου» για να βοηθήσουν ανθρώπους που καταφεύγουν στο πολυϊατρείο ενώ οι κάρτες θα πουληθούν τα Χριστούγεννα με τα έσοδα από αυτές να διατίθενται στην Οργάνωση.