Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012

2/12/12, Δήλωση Δημάρχου Χανίων για κλοπή προτομής του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη

03.12.2012 | Ώρα δημοσίευσης: 09:12

Με αφορμή το γεγονός της κλοπής  της προτομής του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη από αγνώστους δράστες, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης έκανε την εξής δήλωση:

 «Η Δημοτική Αρχή των Χανίων και εγώ προσωπικά, εκφράζουμε την έντονη οργή και τον αποτροπιασμό μας, για το πρωτοφανές περιστατικό της κλοπής της προτομής του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, από την θέση όπου είχε τοποθετηθεί, επί της οδού Ακρωτηρίου.

 Τέτοια περιστατικά, μόνο απέχθεια και ντροπή για τους θρασύτατους δράστες προκαλούν, αφού  προσβάλλουν βαρύτατα την κοινωνία μας, τραυματίζοντας την ιστορική μνήμη, τις αξίες και τις αρχές του λαού μας, και βεβηλώνουν τη μνήμη ηρώων που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της ειρήνης, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο Κώστας Ηλιάκης.

 Ο Δήμος Χανίων, διαμέσου του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Μ. Λιονάκη, κατέθεσε άμεσα μήνυση για το εν λόγω περιστατικό κλοπής στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές από τις οποίες ζητούμε την ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών, όπως επίσης και την παραδειγματική και βαρύτατη τιμωρία τους».