Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 21/12/2012 01:12

21/12/12, Ο Δήμος Χανίων δίπλα στους οικονομικά αδύναμους πολίτες: ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων εν’ όψει των εορτών

Ιδιαίτερο βάρος στη στήριξη των οικονομικά αδύναμων συνανθρώπων μας δίνει ο Δήμος Χανίων, μέσα από μία σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων κοινωνικού περιεχομένου, προκειμένου να προσφέρει ανακούφιση σε όσους έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές των Χριστουγέννων.

 

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Χανίων (Κυδωνίας 29), δωρεάν διανομή τροφίμων (κοινοτικά αποθέματα παρέμβασης μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) σε απόρους πολίτες ορεινών περιοχών - Θέρισου, Χορδάκιου και Κεραμιών -  οι οποίοι παρέλαβαν βασικά είδη διατροφής όπως γραβιέρα, φέτα, ρύζι, μακαρόνια και λάδι.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης και η αρμόδια αντιδήμαρχος σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, κ. Χατζηδάκη  Χρυσούλα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με δικαιούχους οι οποίοι ευχαρίστησαν το Δήμο Χανίων για την υποστήριξη που τους παρέχει και για τις κοινωνικές δράσεις που αναλαμβάνει.

 

Απευθυνόμενος στους δικαιούχους συμπολίτες μας ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε  ότι «θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις ασθενέστερες και ευάλωτες κοινωνικά ομάδες» αφού όπως ανέφερε «η ανακούφιση των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Δήμου με δεδομένη και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η κοινωνία και η χώρα μας». Επεσήμανε δε ότι « η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο αποτελεί καθημερινή πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης που ποτέ δεν ξεχνάμε».

 

Αναφερόμενος στις κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων, ο κ. Σκουλάκης έκανε παράλληλα γνωστό ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εξής:

 

  1. 1.      Παροχή ειδών πρώτης ανάγκης μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων προσφέρει δωρεάν στους 310 δικαιούχους αυτού και στις οικογένειες τους, είδη πρώτης ανάγκης και κυρίως τρόφιμα όπως για παράδειγμα: κρέας, γλυκά, γαλακτοκομικά, αλλαντικά, αναψυκτικά ενώ προσφέρει στους δικαιούχους και άλλα είδη όπως  ένδυσης, υπόδησης, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, είδη βρεφοανάπτυξης κ.α.          

  1. 2.      Παροχή “Κουπονιών Σίτισης” σε οικογένειες  οικονομικά αδύναμων μαθητών

Με την παροχή κουπονιών σίτισης αξίας 120 € έκαστο, 124 οικογένειες – οικονομικά αδύναμων μαθητών – που καταγράφηκαν με τη συνεργασία των Δ/νσεων Α’/ θμιας  και Β’/θμιας Εκπαίδευσης  Ν. Χανίων, θα  μπορούν να προμηθευτούν βασικά είδη για τις ημέρες των Χριστουγέννων, από τα  S/M IN.KA.

 

  1. 3.      Παροχή ειδών διατροφής σε άπορες οικογένειες

Ο Δήμος Χανίων Πρόγραμμα  σε συνεργασία με τη ΜΚΟ “ΜΠΟΡΟΥΜΕ”  υλοποιεί πρόγραμμα υποστήριξης απόρων οικογενειών, τα μέλη των οποίων θα μπορούν να προμηθευτούν βασικά είδη διατροφής από σουπερ μάρκετ της πόλης των Χανίων.  

 

 

  1. 4.      Διανομή τροφο-επιταγών από το Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.

Ο Δήμος Χανίων μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας (ΔΟΚΟΙΠΠ) ξεκίνησε από σήμερα την διανομή τροφο- επιταγών των 30 € σε 150 άπορες οικογένειες για την αγορά τροφίμων.

 

  1. 5.      Διανομή τροφίμων σε ωφελούμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» από την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.

Ο Δήμος Χανίων μέσω της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. –ΚΑΜ. Θα διανείμει  600  τσάντες με είδη βασικής διατροφής  σε ωφελούμενους των προγραμμάτων ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’.

 

Συνολικά ο αριθμός των ωφελουμένων από τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Χανίων υπολογίζονται στις 1750 οικογένειες .

 

p2