Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 04/05/2012 02:05

4/5/2012, Με επιτυχία η υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου «Navigator οf the Seas» στο λιμάνι της Σούδας: Από το Δήμο Χανίων

Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε σήμερα, Παρασκευή 04/05/2011, στις 06:30 π.μ. το κρουαζιερόπλοιο «Navigator οf the Seas», μεταφέροντας 3.209 επιβάτες και 1.217 άτομα πλήρωμα.

 

Το πλήρωμα και τους επιβάτες υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Χανίων, Ελ. Αμπαδιωτάκη και την εντεταλμένη σύμβουλο του Δήμου Χανίων σε θέματα Τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη. Στην υποδοχή παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Πρωιμάκης, ο ναυτιλιακός πράκτορας, Αντώνης Τσαγκαράκης, καθώς και εκπρόσωποι της Δημοτικής Ενότητας Σούδας.  

 

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Χανίων του διαβιβάστηκε από την πλευρά του Καπετάνιου και των παραγόντων του «Navigator οf the Seas» η ικανοποίηση τους τόσο για τις παρεμβάσεις, που γίνονται στο λιμάνι της Σούδας, όσο και για την θερμή υποδοχή, που επιφυλάχθηκε στο πλήρωμα και τους επιβάτες του πλοίου με παραδοσιακή μουσική, χορό και παραδοσιακά προϊόντα

 

«Το στοίχημα κερδήθηκε πέρυσι, αλλά χρειάζεται δουλειά και φέτος» επεσήμανε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Σκουλάκης, εκφράζοντας
την ικανοποίησή του για τις βελτιώσεις, που έγιναν στην εικόνα του λιμένα της Σούδας ευχαριστώντας ταυτόχρονα τα συνεργεία του Δήμου Χανίων, τον εργολάβο καθαριότητας καθώς και τα συνεργεία της ΚΥΔΕΠ και του Λιμενικού Ταμείου, που εργάστηκαν πυρετωδώς για τον εξωραϊσμό της περιοχής.

 

«Είμαστε σαφώς καλύτεροι από πέρυσι και θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι, όταν παραδοθεί ο προσωρινός χώρος υποδοχής των επιβατών», συμπλήρωσε ο κ. Σκουλάκης, δηλώνοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για την απόφαση της Επιτροπής Ναυαγίων, προκειμένου να απομακρυνθούν άμεσα τα ημιβυθισμένα πλοιάρια του κόλπου της Σούδας. «Ο Δήμος δήλωσε ότι θα συνδράμει όπως μπορεί, ακόμη και οικονομικά, καθώς είναι ένα θέμα, που δημιουργεί άσχημη εντύπωση στους επισκέπτες» τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

 

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να προστατευθεί και τη φετινή τουριστική περίοδο ο «θησαυρός», όπως τον χαρακτήρισε του Ενετικού Λιμένα. «Ατμομηχανή του Νομού είναι ο Δήμος Χανίων. Ατμομηχανή του Δήμου Χανίων είναι το λιμάνι της Σούδας, το αεροδρόμιο και κυρίως η Παλιά Πόλη και το Ενετικό Λιμάνι. Δεν διαπραγματευόμαστε την εύρυθμη λειτουργία του Λιμανιού και φέτος θα είμαστε πολύ αυστηροί στο ζήτημα των πλανόδιων και της παράνομης άγρας πελατών», επισήμανε ο κ. Σκουλάκης.

 

Κατά την υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου διανεμήθηκε από τους εθελοντές του Γραφείου Τουρισμού στους επισκέπτες πληροφοριακό και τουριστικό υλικό στα περίπτερα Τουριστικής Πληροφόρησης Δήμου Χανίων, που λειτούργησαν στο Λιμάνι της Σούδας και την Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Προσφέρθηκε μικρό κέρασμα με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα από τα  μέλη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ενετικού Λιμένα Χανίων, ενώ παρουσιάστηκαν κρητικοί παραδοσιακοί  χοροί  από τον παραδοσιακό σύλλογο «ΟΙ   ΒΙΓΛΑΤΟΡΕΣ».

 

Δραστηριότητα Δημάρχου Χανίων

Δήμαρχος Χανίων στη συνέχεια επισκέφθηκε το τουριστικό περίπτερο του Δήμου Χανίων στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων ενώ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των Καταστηματαρχών, κ. Τραχαλάκη, και τους καταστηματάρχες, με τους οποίους συζήτησε για την έως τώρα τουριστική κίνηση. Στη συνέχεια, ο κ. Σκουλάκης μετέβη στις οδ. Μουσούρων, Τσουδερών,  Χρ. Επισκόπου και Ποτιέ καθώς και στο Ενετικό Λιμάνι όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής, για τα υπό εξέλιξη έργα του Δήμου, καθώς και για την εμπορική κίνηση της πόλης και του λιμένα.

p1

p2

p3

p4

p5