Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 09/03/2012 03:03

9/3/2012, Στενή συνεργασία Δήμου Χανίων με ΕΟΠΥΥ: Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Μ. Σκουλάκη με πρόεδρο Οργανισμού, Γ. Βουδούρη

Η συνεργασία του Δήμου Χανίων με τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) «σφραγίστηκε» κατά την συνάντηση σήμερα, Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012, του προέδρου του Οργανισμού Γεράσιμου Βουδούρη, με τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων.

 

Ο κ. Δήμαρχος έθεσε υπόψη του κ. Βουδούρη σειρά αιτημάτων που αφορούν α) την διάθεση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού  Υπηρεσιών ΕΟΠΥΥ στο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου του Δήμου Χανίων μετά την ολοκλήρωση του έργου και την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού β) την συνταγογράφηση στα ΚΑΠΗ γ) την οικονομική ενίσχυση του Δήμου για την κάλυψη των δαπανών προληπτικών εξετάσεων στον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο και δ) την λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου.

 

Απαντώντας ο κ. Βουδούρης, επεσήμανε ότι στους σχεδιασμούς του ΕΟΠΥΥ είναι η ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με μία σειρά δράσεων κυρίως σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας, ανακοινώνοντας εν συνεχεία την πρόθεση του Οργανισμού να καλύψει τις δαπάνες οι οποίες απαιτούνται για τη διενέργεια test Pap αλλά και μαστογραφιών στον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Χανίων στα εργαστήρια του Νοσοκομείου.

 

Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι προγράμματα προληπτικών εξετάσεων (εμβολιασμοί, εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, καρδιογραφήματα κ.λ.π.)  υπάρχει δυνατότητα να επεκταθούν, με ευθύνη του Δήμου,   και στις άλλες ομάδες πληθυσμού (παιδιά – αντρικός πληθυσμός).

 

Αναφερόμενος στο αίτημα του κ. Δημάρχου  για το Κοινωνικό Ιατρείο ο κ. Βουδούρης, πρότεινε να εξετάσει ο Δήμος Χανίων το ενδεχόμενο προμήθειας και λειτουργίας Κινητής Μονάδας, η οποία, μετά από την υπογραφή σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης,  θα στελεχωθεί από προσωπικό του ΕΟΠΥΥ.

 

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, έκανε αποδεκτό, τέλος, το αίτημα του Δήμου Χανίων για την διάθεση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου του Δήμου Χανίων, μετά τη σύναψη τριμερούς προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Χανίων – ΕΟΠΥΥ – Γενικού Νοσοκομείου  Χανίων για την λειτουργία της νέας υγειονομικής μονάδας. 

 

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησης, εξέφρασε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Χανίων, ευχαριστώντας τον κ. Βουδούρη για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα του Δήμου Χανίων.

p1

p2