Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 07/02/2012 01:02

7/2/2012, Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Παλιάς Πόλης

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης  Σκουλάκης και η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Χρύσα Χαριτάκη – Μακράκη, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Παλιάς Πόλης.

 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Μανώλης Βαρδάκης υπεύθυνος προγράμματος ανακύκλωσης Παλιάς Πόλης της ΔΕΔΙΣΑ,  μίλησε στα παιδιά του Κέντρου για την αναγκαιότητα της  Ανακύκλωσης .

 

«Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών στις αρχές της ανακύκλωσης και της περιβαλλοντικής προστασίας» τόνισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων απευθυνόμενος στα παιδιά, τα οποία εν συνεχεία με ενθουσιασμό, περιέγραψαν πώς θέλουν την πόλη μας, τα Χανιά μας.

 

«Στον Δήμο Χανίων λειτουργούν τρία Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας (Αγ. Ιωάννη, Λενταριανών, Παχιανών) και ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στην Παλιά Πόλη όπου παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών περνούν δημιουργικά τις ελεύθερες  ώρες τους», υπογράμμισε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Χρύσα Χαριτάκη - Μακράκη.

 

 «Το Κέντρο γεμίζει με παιδιά που διψούν για γνώση» σημείωσε εξάλλου, η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ, Χρυσούλα Κουκουράκη -  Χατζηπανάγου.

 

Ακολούθησε η ενημέρωση από τον κ. Βαρδάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε:

 

«Μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι ανθρώπινες κοινωνίες λειτουργούσαν με τον ίδιο τρόπο και η έννοια «σκουπίδια» ήταν σχεδόν άγνωστη. Τα αποφάγια δεν ήταν σκουπίδια, αλλά τροφή για τα ζώα.  

 

Τα αγαθά ήταν κατασκευασμένα από φυσικά υλικά και μπορούσαν εύκολα να επανενταχθούν στη φύση μετά από το τέλος της χρήσιμης ζωής τους.


Με τη συγκέντρωση του πληθυσμού στις μεγάλες πόλεις και την τεχνολογική ανάπτυξη δημιουργήθηκαν χιλιάδες νέα προϊόντα και έγινε δυνατή η μαζική παραγωγή τους.

 

 Η αλλαγή αυτή είναι πολύ πιο ορατή τα τελευταία χρόνια στις αναπτυγμένες χώρες, όπου αυξάνεται διαρκώς η ποσότητα των απορριμμάτων, γίνεται υπέρμετρη χρήση των φυσικών πόρων και ρυπαίνεται με σκουπίδια το περιβάλλον».

 

 


Στην φωτογραφία διακρίνονται ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης και η σύζυγός του, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Λειψάκης, η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Χρύσα Χαριτάκη – Μακράκη,  η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ, Χρυσούλα Κουκουράκη -  Χατζηπανάγου και ο υπεύθυνος προγράμματος ανακύκλωσης Παλιάς Πόλης της ΔΕΔΙΣΑ Μανώλης Βαρδάκης

p1