Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 22/10/2012 02:10

22/10/2012, Εγκαινιάστηκε το 5ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Μουρνιών: Από τη Δημοτική Αρχή των Χανίων

Μία νέα σχολική μονάδα, το 5ο διθέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Μουρνιών, ξεκίνησε και επίσημα σήμερα τη λειτουργία του, μετά από προσπάθειες ενός και πλέον χρόνου από τον Δήμο Χανίων για εξεύρεση χώρου στέγασής του - μετά τη δημοσίευση, το 2010, της σύστασή του στο ΦΕΚ – καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες προσχολικής αγωγής των παιδιών της περιοχής των Μουρνιών Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου.

Νωρίς το πρωί, τελέστηκε αγιασμός στον χώρο του Νηπιαγωγείου, στον οποίο παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Χανίων, Χρυσούλα Χατζηδάκη και Μανώλης Κεμεσίδης, η πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, Νάνσυ Αγγελάκη, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων Ηλίας Ποντικάκης, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χανίων  Μιχάλης Κοτζαμιχάλης και Χαράλαμπος Βογιατζόγλου αντίστοιχα, οι μαθητές και οι γονείς τους.

«Το νέο νηπιαγωγείο το οποίο σήμερα εγκαινιάζουμε παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε για τη στέγασή του - και όχι βέβαια  με δική μας υπαιτιότητα - και παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον το οποίο βιώνουμε όλοι μας, ευελπιστούμε ότι θα καλύψει τις ανάγκες  προσχολικής αγωγής των παιδιών της περιοχής των Μουρνιών συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και στην παιδαγωγική ανάπτυξη των γνώσεων και των ικανοτήτων τους», επεσήμανε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

«H προσχολική εκπαίδευση  κατέχει μία πολύ σημαντική θέση  στο εκπαιδευτικό οικοδόμημα και αποτελεί θεμέλιο λίθο για τις επόμενες βαθμίδες εκπαίδευσης  της χώρας μας,  γιατί εκεί  το παιδί αποκτά τις πρώτες εκπαιδευτικές εμπειρίες , διαμορφώνει  την  προσωπικότητά  του και αποκτά παιδαγωγικές και κοινωνικές δεξιότητες καθοριστικές για τα επόμενα στάδια της ζωής του. Έτσι η υποχρεωτική εκπαίδευση  για τα παιδιά όχι μόνο νηπιακής  αλλά και  προνηπιακής ηλικίας  θα πρέπει  άμεσα να θεσμοθετηθεί», τόνισε ακόμη ο Δήμαρχος Χανίων.

p1

p2