Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 12/06/2012 02:06

12/6/2012, «Ωδή στη φύση»: Εκδήλωση από τον Δήμο Χανίων

Εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη φύση», διοργανώνει ο Δήμος Χανίων με τη συνεργασία της ΚΕΠΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 και ώρα 20.00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

 Η εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει μουσική, λόγο, οπτικοποιημένα τραγούδια σε βίντεο και ποιητικά κείμενα, είναι η καταληκτήρια του κύκλου εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

 Την επιμέλεια και παρουσίαση της εκδήλωσης έχει η Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδική Συνεργάτις των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

 Όπως επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τρίτη 12 Ιουνίου 2012 στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος σε θέματα Περιβάλλοντος, Μανούσος Λιονάκης, ο Δήμος Χανίων  πραγματοποίησε  σειρά εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος   με  καταληκτήρια εκδήλωση αυτή που διοργανώνει αύριο, Τετάρτη,  στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου  με τίτλο «Ωδή στη φύση».

 «Στόχος είναι  η  ευαισθητοποίηση των πολιτών  στα περιβαλλοντικά θέματα και η εκδήλωση αυτή, μας δίνει την ευκαιρία, μέσα από την Τέχνη  να σκεφτούμε την άρρηκτη σύνδεση των ανθρωπίνων κοινωνιών με το φυσικό περιβάλλον και μέσα από το σεβασμό αυτής της σχέσης να εξασφαλίσουμε την ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος με τον παράλληλο και αναγκαίο σεβασμό στη φύση», τόνισε ακόμη ο κ. Λιονάκης και συμπλήρωσε:

 «Είναι ευθύνη όλων μας να προστατεύουμε το περιβάλλον και προς αυτήν την κατεύθυνση ο Δήμος Χανίων, έχει θέσει σε προτεραιότητα σειρά έργων και δράσεων, συνεχίζοντας τις προσπάθειές του σε καθημερινή βάση, ώστε η πόλη μας, εκτός από ομορφότερη στην Ελλάδα, να είναι και η πιο καθαρή».

 Από την πλευρά της, η κα Σημανδηράκη, κάλεσε όλους τους Χανιώτες να παραβρεθούν στην αυριανή εκδήλωση, «για να απολαύσουν ποιήματα σπουδαίων ποιητών, όπως Ελύτη, Ρίτσου, Βάρναλη, Λόρκα, με θέμα της φύση, να ακούσουν μελωδίες, να δουν εικόνες με την κρητική χλωρίδα και να ευαισθητοποιηθούν σε περιβαλλοντικά θέματα. Στόχος μας να προβληματιστούμε και να δούμε τι πρέπει να προσέχουμε για να διατηρήσουμε το περιβάλλον καθαρό και να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη», κατέληξε η κα Σημανδηράκη.

P1