Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 06/07/2012 02:07

06/07/2012, Καλοκαιρινή εκστρατεία «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων  Δευτέρα 9 εως Παρασκευή 13 Ιουλίου.

 Ξεκίνησε τη Δευτέρα 2 Ιουλίου,  η καλοκαιρινή εκστρατεία «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», των Δημόσιων- Δημοτικών Βιβλιοθηκών , που συμμετέχουν στο Δίκτυο της Future Library (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα  «Σταύρος Νιάρχος»).

Ανάμεσα σε αυτές και  η  Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων,  με την  Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου & την Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

Αναλυτικά:

Δευτέρα 9 Ιουλίου, 10 π.μ. – 11π.μ. στις εβδομαδιαίες συναντήσεις στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, για τη δράση « Ένα βιβλίο την εβδομάδα: Οι Διαδρομές των Ηρώων » ,ο καταξιωμένος δάσκαλος – λαογράφος κ. Σταμάτης Αποστολάκης θα …ταξιδεύσει  τους μικρούς αναγνώστες στο μαγικό κόσμο του βιβλίου και της αφήγησης!

Τρίτη 10 Ιουλίου 10.30 π.μ.-12, διαβάζουμε το βιβλίο « Αντίο Καλτσούλη » του Benjamin Chaud,  εκδ. Κόκκινο και παίζουμε παιχνίδια με κουβάρια και κλωστές. Παίρνοντας αφορμή από την κλωστή που ξηλώνεται από το πουλόβερ του ήρωα, το χρησιμοποιούμε με μια διαφορετική οπτική για να ξετυλίξουμε το κουβάρι των υπόλοιπων δράσεων.

Για παιδιά από 5 ετών, με προεγγραφή , φέρνουν μαζί τους ένα κουβάρι.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 10π.μ. – 11.30 π.μ. στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής  Ενότητας Σούδας , η εκπαιδευτικός κα Κυρίτση Δήμητρα θα διαβάσει στα παιδιά το βιβλίο «Η φώκια που τραγουδούσε», της Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη, εκδ.    Ελληνικά Γράμματα και θα απασχοληθούν δημιουργικά  φτιάχνοντας τις δικές τους μικρές .. φώκιες.

 

Πέμπτη 12 Ιουλίου 9.30 π.μ. – 11.30 π.μ. η εκπαιδευτικός κα Στέλλα Αλιγιζάκη , θα πραγματοποιήσει τη δράση « Διαδρομές στην πόλη ».

Μια διαδρομή στην πόλη για τα παιδιά, με σταθμούς ιστορικού και διαπολιτισμικού ενδιαφέροντος.. Ακολουθούμε τα ίχνη των ανθρώπων στην πόλη μας από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.

Εκκίνηση από την Παιδική – Εφηβική  Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου στις 9.30π.μ. για παιδιά 10-14 ετών με προεγγραφή, η φωτογραφική μηχανή επιθυμητή και η συνοδεία των γονέων απαραίτητη.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 10π.μ.- 12 «Διαδρομή του ψωμιού, στην αρχή οργώνω τη γη και στο τέλος τρώω το ψωμί ».

Επισκεπτόμαστε τους Κυλινδρόμυλους Κρήτης και γνωρίζουμε τη διαδρομή της παραγωγής του ψωμιού, από σιτάρι στη γη ως το ψωμί στο τραπέζι μας. Ζυμώνουμε και ψήνουμε ψωμί. Εμψυχωτής: Κουρκουτάκη Κατερίνα

Για παιδιά: 5-7 ετών, με προεγγραφή, συνάντηση στους Κυλινδρόμυλους Κρήτης, φέρνουμε την ποδιά μας!

 

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012  11:00-12:00 στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου

«Με το μωρό στη Βιβλιοθήκη»

Μαμάδες και μπαμπάδες παίζουν και διαβάζουν τα πρώτα βιβλία  στα μωρά τους…

Για παιδιά: 2-4 ετών και τους γονείς τους, με προεγγραφή.

 

 Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου                   τηλ. 2821 3 41774

Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας   τηλ. 2821 3 41221