Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 04/04/2012 02:04

4/4/2012, Σεμινάρια καρδιο -αναπνευστικής αναζωογόνησης και αυτόματης απινίδωσης: Από τον Δήμο Χανίων

O Δήμος Χανίων, στο πλαίσιο μίας συνολικής στρατηγικής αντίληψης για την προώθηση πολιτικών στον τομέα της υγείας με επίκεντρο την πρόληψη και προαγωγή της, προβλέπει ειδικές δράσεις και πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση των πολιτών.

 

Ως εκ τούτου, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και του Γραφείου Πρόληψης, προχωράει στην προμήθεια 2 απινιδωτών οι οποίοι θα παρέχουν την βασική υποστήριξη ζωής.

 

Συγχρόνως σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και τον Διευθυντή των Σεμιναρίων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (BLS/AED)  κ. Στέλιο Λαμπάκη, οργανώνει σεμινάρια επιμόρφωσης των πολιτών στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και στη χρήση «Αυτόματης  Απινίδωσης», τα οποία και βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Δημόσιας Χρήσης Απινιδωτή» προκειμένου να σωθούν ζωές συμπολιτών και να λάβουν το πιστοποιητικό  παρακολούθησης από το ΕRC δωρεάν, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Πρόληψης του Δήμου Χανίων στο  τηλ. 2821341620.