Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 26/04/2012 12:04

26/4/2012, Ξεκινούν τα Δωρεάν Τεστ PAP στο γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Χανίων: Κάλεσμα Δημάρχου, Μ. Σκουλάκη, για συμμετοχή στο πρόγραμμα

Στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της δημόσιας υγείας των πολιτών, ξεκινά η διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ Τεστ Παπανικολάου στον γυναικείο πληθυσμό του «Καλλικρατικού» Δήμου Χανίων - με δαπάνες του Δήμου - έπειτα και από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Ως γνωστόν, ο προσυμπτωματικός έλεγχος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί μια αξιόπιστη και διεθνώς αποδεκτή διαγνωστική μέθοδο, καθώς με μία απλή, ανώδυνη και αποτελεσματική εξέταση σώζονται χιλιάδες ζωές.

Καλούνται, λοιπόν, οι ενδιαφερόμενες γυναίκες -έως 65 ετών- ανεξαρτήτου ασφαλιστικού φορέα να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας – Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Χανίων, στο τηλέφωνο 28213 41620, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα. Επίσης, συμμετοχές δηλώνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση g-dygeia@chania.gr .

Μ. Σκουλάκης: Πρωταρχικός στόχος να διαδοθεί η αναγκαιότητα της πρόληψης

 

Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης με αφορμή την έναρξη του προγράμματος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Με δεδομένο ότι η πρόληψη σώζει ζωές, ο Δήμος Χανίων προσφέρει τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν Τεστ Παπανικολάου σε γυναίκες με μειωμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, λόγω γεωγραφικών, κοινωνικών, οικονομικών και άλλων φραγμών. Καλούμε λοιπόν, όσες γυναίκες το επιθυμούν να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους στο εν λόγω πρόγραμμα. Πρωταρχικός στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να διαδοθεί η αναγκαιότητα της πρόληψης σε όλες τις ηλικίες και για αυτό σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές και δράσεις ουσίας - όπως αυτή της διενέργειας δωρεάν Τεστ Παπανικολάου - στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι ο Δήμος Χανίων, παρά τις γενικότερες δυσκολίες και τη γενική αβεβαιότητα των καιρών, βρίσκεται δίπλα στους δημότες του».