Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 09/11/2012 01:11

9/11/2012, Τη στήριξη των τοπικών βουλευτών ζητά ο Μ. Σκουλάκης: για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας

Την υποστήριξη των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των Χανίων προκειμένου να ενταχθεί σε τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013») η ολοκληρωμένη πρόταση που έχει υποβάλλει ο Δήμος Χανίων για το έργο της «Βιοκλιματικής Αναβάθμισης του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών», συνολικού προϋπολογισμού 1.655.350 €, ζητά με σχετική επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

 

Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμ. πρωτ.  91518/7-11-2012 επιστολή του προς τον Υφυπουργό κ. Μ. Βολουδάκη, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Χ. Μαρκογιαννάκη και τους κ. κ. Κ. Βιρβιδάκη και Γ. Σταθάκη, ο κ. Σκουλάκης επισημαίνει ότι, ο Δήμος Χανίων υπέβαλε από τις 30/11/2011 τον πλήρη φάκελο του εν λόγω έργου ωστόσο όπως σημειώνει από τότε έως και σήμερα έχει μεσολαβήσει σχεδόν ένας χρόνος, δίχως όλο αυτό το διάστημα να έχει υπάρξει καμία πρόοδος του Προγράμματος, ούτε καν αξιολόγηση των υποβληθέντων προτάσεων, με συνέπεια πολύτιμοι κοινοτικοί πόροι να «λιμνάζουν» σε μια περίοδο όπου υπάρχει απόλυτη ανάγκη να επιταχυνθεί η απορρόφηση τους!».

 

Ο κ. Σκουλάκης, γνωστοποιεί στους βουλευτές του Ν. Χανίων ότι ήδη έχει ενημερώσει με σχετική επιστολή - την οποία άλλωστε και επισυνάπτει – τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευ. Λιβιεράτο και τους ζητά όπως υποστηρίξουν ενεργά – μέσω του θεσμικού τους ρόλου - την πρόταση του Δήμου Χανίων για την ένταξη του έργου της «Βιοκλιματικής Αναβάθμισης του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών» στο προαναφερθέν Πρόγραμμα, έχοντας υπόψη ότι «η εν λόγω πρόταση, αφενός πληροί όλες τις προϋποθέσεις για χρηματοδότησή της  και αφετέρου τα υψηλά κοινωνικά οφέλη που θα προκύψουν από την παρέμβαση αυτή, αφού η βιοκλιματική αναβάθμισή του πάρκου θα επαναπροσδιορίσει τη χρήση του και θα συμβάλλει - εκτός από τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής και - στην άρση της ανασφάλειας και της παραβατικότητας όπως και στην αύξηση της επισκεψιμότητας αυτής».