Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012

9/5/2012, Σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων για το Ποδηλατοδρόμιο Ακρωτηρίου

09.05.2012 | Ώρα δημοσίευσης: 02:05

 

Τα προβλήματα, τα οποία έχουν προκύψει στην εκτέλεση και αποπεράτωση των έργων α) «Κατασκευή εξωτερικής περίφραξης στο Ποδηλατοδρόμιο Ακρωτηρίου Χανίων και συμπληρωματικές εργασίες βελτίωσης πίστας» και β) «Έργα βελτίωσης Εγκαταστάσεων και Ηλεκτροφωτισμού Ποδηλατοδρομίου Χανίων» καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισής τους, εξετάστηκαν σε σύσκεψη, σήμερα, Τετάρτη 9 Μαΐου 2012, στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, υπό την προεδρία του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη.

 

Συμμετείχαν επίσης, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, Μανώλης Κεμεσίδης, Δημήτρης Λειψάκης και Κώστας Πρωτοπαπαδάκης,  η Δ/ντρια της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, Αλέκα Λακιωτάκη, οι μελετητές του έργου, ο ανάδοχος εργολάβος, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Χανίων, σημειώθηκε εμπλοκή στην εξέλιξη του έργου «Κατασκευή εξωτερικής περίφραξης στο Ποδηλατοδρόμιο και συμπληρωματικές εργασίες βελτίωσης πίστας», προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από τον Δήμο Χανίων μετά την επιχορήγησή του από τον ΟΠΑΠ.

 

«Ειδικότερα», συνέχισε, «ο ανάδοχος του έργου, πριν εγκατασταθεί, θεώρησε σκόπιμο να προβεί στις απαραίτητες μετρήσεις. Διαπιστώθηκε ότι η τελευταία επίστρωση της πίστας που όφειλε να είχε κάνει ο προηγούμενος εργολάβος δεν έχει γίνει, σύμφωνα και με τις υποχρεώσεις της σύμβασης που είχε υπογράψει, και παρά το ότι τα χρήματα είχαν πληρωθεί, με αποτέλεσμα, να μην μπορούν να προχωρήσουν οι εργασίες και το έργο να αποπερατωθεί».

 

Για το θέμα, όπως τόνισε ακόμη ο κ. Σκουλάκης, έχει ενημερωθεί ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Π. Μπιτσαξής, τόσο σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στην Αθήνα, όσο και με την διαβίβαση σχετικής επιστολής.

 

Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος Χανίων, ανέφερε συγκεκριμένα ότι «υπάρχουν παραλείψεις και ευθύνες στην του έργου και η αναζήτηση αυτών των ευθυνών είναι υποχρέωση της ΓΓΑ». Και συνέχιζε:.

 

«Δεδομένου ότι η ΓΓΑ είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου αλλά οι δαπάνες βαρύνουν τον Δήμο, οι πρόσθετες πιστώσεις ολοκλήρωσης της εργολαβίας πρέπει να επιβαρύνουν την ΓΓΑ. Αναμένουμε ως Δήμος τις άμεσες ενέργειές σας, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, κατά παντός υπευθύνου».

 

Στην δε απάντησή του ο κ. Μπιτσαξής, γνωστοποιούσε ότι η Νομική Υπηρεσία της ΓΓΑ έχει αναλάβει τη διερεύνηση του ζητήματος,  προσθέτοντας παράλληλα ότι «η ΓΓΑ στο παρόν στάδιο δεν έχει πόρους για το έργο».

 

«Πρέπει να αντιδράσουμε. Υπάρχουν λύσεις να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να υλοποιηθεί το έργο αποκατάστασης της πρώτης εργολαβίας και να γίνει η επίστρωση της πίστας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα και το έργο σύντομα θα αποδοθεί στη τοπική κοινωνία», κατέληξε ο Δήμαρχος Χανίων.

p1

p2