Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 28/05/2012 02:05

28/5/2012, Εθιμοτυπική επίσκεψη Γερμανού Πρέσβη στον Δήμο Χανίων

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη,  πραγματοποίησε  σήμερα, Δευτέρα 28 Μαΐου 2012, στις 10 το πρωί ο νέος Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα Wolfgang Dold  συνοδευόμενος από την Επίτιμη Πρόξενο της Ο.Δ. της Γερμανίας στα Χανιά, Αργυρώ  Γαναδάκη.

 Παραβρέθηκαν ακόμη οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, Λευτέρης Αμπαδιωτάκης, Δημήτρης Λειψάκης και Κώστας Πρωτοπαπαδάκης.

 Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την ενίσχυση των σχέσεων στον τουριστικό, πολιτιστικό αλλά και στον εμπορικό τομέα, με σκοπό την προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και της κρητικής διατροφής. Μάλιστα προτάθηκε από τον Δήμαρχο Χανίων η πραγματοποίηση στην Γερμανία έκθεσης τοπικών αγροτικών προϊόντων, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας και των Δήμων του Νομού Χανίων.

 Αναφερόμενος στην ανάγκη τόνωσης του τουριστικού ρεύματος από τη Γερμανία, και σε μία προσπάθεια να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει καλλιεργηθεί εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που περνάει η χώρα μας, ο κ. Σκουλάκης ζήτησε τη συνδρομή του κ. Πρέσβη προκειμένου να επισκεφθούν τον Δήμο μας Γερμανοί δημοσιογράφοι και tour – operators, να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας και την φιλοξενία των ανθρώπων του. 

 Ακόμη, ζήτησε από τον κ. Πρέσβη την συνδρομή του στην προσπάθεια η οποία έχει ξεκινήσει από τον Δήμο Χανίων για την ανάδειξη και αποκατάσταση των κατεστραμμένων από τους Γερμανικούς βομβαρδισμούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κτηρίων της Παλιάς Πόλης, θέμα για το οποίο ο κ. Wolfgang Dold , απάντησε ότι θα περιμένει την υποβολή μίας τεκμηριωμένης πρότασης.

 Ο Δήμαρχος Χανίων, προσέφερε στον κ. Πρέσβη ως δώρο, μία κατασκευή με ένα κλαδί ελιάς, ως σύμβολο ειρήνης και φιλίας καθώς και μία έκδοση του Δήμου με συνταγές βασισμένες στην Κρητική Διατροφή.

P1