Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 20/08/2012 02:08

20/8/2012, Τουρισμός και πολιτισμός στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Χανίων Μ. Σκουλάκη με τον Πρέσβη της Πολωνίας

Η ανάπτυξη ανταλλαγών μεταξύ Πολωνίας και Δήμου Χανίων, σε τουριστικό και πολιτιστικό τομέα, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που είχε σήμερα, Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, με τον Πρέσβη της Πολωνίας, Maciej Krych.

Ο κ. Πρέσβης επισκέπτεται τα Χανιά,  με την ευκαιρία των εγκαινίων της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης «Σύγχρονη Τέχνη από τη Συλλογή του Μουσείου Kresow. 40 Βραβευμένα Έργα της Triennale», σήμερα και ώρα 20.30 στην Πινακοθήκη του Φιλολογικού Συλλόγου «ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ».

Στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία των Αντιδημάρχων Δημήτρη Λειψάκη και Μανούσου Λιονάκη, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα ευρύτερης συνεργασίας για τη σύσφιξη των σχέσεων Χανίων και Πολωνίας, δεδομένου και του σημαντικού αριθμού των Πολωνών που ζουν στα Χανιά.

«Η Ελλάδα  αποτελεί έναν από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς για τους Πολωνούς, με 300.000 αφίξεις σε ετήσια βάση και πιο γνωστό προορισμό την Κρήτη και ιδιαίτερα τα Χανιά» επεσήμανε ακόμη στον κ. Maciej Krych ο Δήμαρχος Χανίων.

Για το λόγο αυτό, πρότεινε την διοργάνωση στα Χανιά,  το καλοκαίρι του 2013, μίας σειράς εκδηλώσεων με την Πολωνία ως τιμώμενη χώρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Πρέσβης, ευχαρίστησε για την εγκάρδια υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, τονίζοντας τη σύμφωνη γνώμη του στην διεύρυνση των πολιτιστικών σχέσεων, μεταξύ Χανίων – Πολωνίας, μέσω ανταλλαγών και συνεργασιών.

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων.

p1