Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 13/12/2012 11:12

13/12/12, Επέκταση της αλυσίδας προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ: από το Δήμο Χανίων

Σε παρεμβάσεις για την επέκταση της αλυσίδας προσβασιμότητας για τα άτομα με κινητικά προβλήματα προχώρησε το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή των Χανίων.

 

Πιο συγκεκριμένα, με εντολή του Δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, συγκροτήθηκαν κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2012, ειδικά τεχνικά συνεργεία, αποτελούμενα από μόνιμους υπαλλήλους του Δήμου Χανίων και ωφελούμενους του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα, τα οποία προχώρησαν στην συντήρηση και επισκευή υφιστάμενων πεζοδρομίων και ραμπών ΑμεΑ αλλά στην κατασκευή νέων ραμπών στην πόλη των Χανίων.

 

Οι εν λόγω παρεμβάσεις – οι οποίες θα συνεχιστούν απρόσκοπτα και τους επόμενους μήνες – έχουν ως στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια των Χανίων και αφορούσαν τα εξής σημεία:

 

  1. 1.      Κατασκευή νέων ραμπών στα πεζοδρόμια της οδού Ι. Βολάνη
  2. 2.      Ανακατασκευή πεζοδρομίου και ράμπας στην οδό Ι. Βολάνη.
  3. 3.      Κατασκευή ράμπας στην οδό Σφακίων και Βολουδάκηδων.
  4. 4.      Κατασκευή ράμπας στις οδούς Καραϊσκάκη και Υψηλαντών.
  5. 5.      Επισκευή ραμπών αριστερά και δεξιά επί της οδού Ελ. Βενιζέλου (μπροστά από το Ε.Α.Κ. Χανίων) αλλά και στην διασταύρωση της με την οδό Χαριλάου Τρικούπη.
  6. 6.      Επισκευή σε ράμπες της πλατείας Ελευθερίας (Δικαστηρίων).

Αναφερόμενος στην εν λόγω πρωτοβουλία ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης επισημαίνει ότι «αποτελεί μία απτή απόδειξη ευαισθησίας του Δήμου Χανίων, προς συμπολίτες μας που πρέπει όλοι να τους σεβόμαστε και η οποία στοχεύει στη βελτίωση της προσβασιμότητας τους στο δημόσιο χώρο. Είναι ωστόσο σημαντικό – και θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας - να σεβαστούμε, να προστατέψουμε και να μην καταστρέψουμε τις νέες αυτές ράμπες που κατασκευάζει ο Δήμος μας με τα αυτοκίνητά, τα φορτηγά ή τα μηχανάκια μας, ώστε πραγματικά να παραμείνουν για να εξυπηρετούν τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα κινητικότητας αλλά και το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, όπως υπερήλικες και τις μητέρες με βρεφικά αμαξίδια».

p1

p2

p3

p4

p5