Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 30/03/2012 12:03

30/3/2012, Επίσκεψη Μαθητών Γυμνασίου Ύψωνα Λεμεσού στον Δήμαρχο Χανίων, Μ. Σκουλάκη

Τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή 30/3/2012, το πρωί, μαθητές, καθηγητές και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ύψωνα Λεμεσού στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Σχολείου τους με το 2ο Γυμνάσιο Χανίων.

 

Τους μαθητές της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου του Ύψωνα καλωσόρισε στο Γραφείο του ο κ. Σκουλάκης, παρουσία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Χανίων σε θέματα Παιδείας, Χρυσούλας Χατζηδάκη, καθώς και του Αντιδημάρχου, Ελευθέριου Αμπαδιωτάκη.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για τις κοινές δράσεις, που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Σχολείων, οι οποίες όπως τόνισε συμβάλλουν στη διατήρηση των πολιτισμικών και ιστορικών δεσμών Κύπρου και Κρήτης, ενώ παράλληλα βοηθούν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση προς όφελος των πολιτών στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας και του αθλητισμού.

 

Μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον Δήμαρχο Χανίων στην πρακτική, που ακολουθείται από τους μαθητές των δύο αδελφοποιημένων Σχολείων σε θέματα φιλοξενίας, καθώς οι μαθητές φιλοξενούνται στα σπίτια των οικογενειών της πόλης όπου πραγματοποιούν τις επισκέψεις, γεγονός, που σύμφωνα με τον κ. Σκουλάκη, δημιουργεί σημαντικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των μαθητών.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χανίων για την συγκέντρωση και προσφορά τροφίμων για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στο πλαίσιο της θεατρικής παράστασης, που πραγματοποίησαν  στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων. 

 

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της κυπριακής αποστολής ευχαρίστησαν για τη θερμή υποδοχή αλλά και τη φιλοξενία, που τους επιφυλάχτηκε στην πόλη μας, τονίζοντας ότι επισκέπτονται τα Χανιά για τρίτη φορά. Επίσης, όπως γνωστοποιήθηκε η αποστολή θα συμμετάσχει στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για την 57η Επέτειο Έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ κατά των Άγγλων, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης. Τα μέλη της κυπριακής αποστολής θα ξεναγηθούν το πρωί της ίδιας ημέρας στην Παλιά Πόλη των Χανίων.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στους μαθητές, στους καθηγητές και τους γονείς ενημερωτικές εκδόσεις και έντυπα του Δήμου, ενώ αυτοί από την πλευρά τους προσέφεραν αναμνηστικά δώρα.

p2

p1

p3