Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 28/08/2012 11:08

28/8/2012, Θερινά μαθήματα σκακιού: Στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

Ένας από τους βασικούς στόχους των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων, είναι  να δίδεται η δυνατότητα στα παιδιά και στους έφηβους να αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

 Κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος,  εκτός από το δανεισμό βιβλίων, και τη χρήση επιτραπέζιων εκπαιδευτικών παιχνιδιών, αθρόα ήταν  η ανταπόκριση και η  συμμετοχή των παιδιών και στις ποικίλες  δραστηριότητες και δράσεις  που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο των Παιδικών-Εφηβικών Βιβλιοθηκών, με τίτλο: «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη».

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων αυτών, παραδίδονταν και καθημερινά μαθήματα εκμάθησης σκακιού.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την  ΣΑΧ (Σκακιστική Ακαδημία Χανίων) και ξεκίνησε τέλη Ιουνίου. Δημιουργήθηκαν τμήματα αρχαρίων μεσαίων και προχωρημένων. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλα  τα παιδιά και οι έφηβοι (5-18 χρονών).

Στον όμορφο χώρο των Παιδικών Βιβλιοθηκών,  οι προπονητές της ΣΑΧ είχαν την ευκαιρία να φέρουν τα παιδιά σε  επαφή με το πνευματικό αυτό άθλημα  και να τα διδάξουν ορισμένα από τα μυστικά του ανεξάντλητου αυτού παιχνιδιού.

Με το κλείσιμο του  φετινού προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε για 15η συνεχή χρονιά, διοργανώνεται  πρωτάθλημα στο οποίο έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν  όλα τα παιδιά που παρακολούθησαν τον κύκλο των μαθημάτων .

Στην  τελετή λήξης α) την Πέμπτη 30 Αυγούστου και ώρα 1μ.μ. στο χώρο της Παιδικής –Εφηβικής Βιβλιοθήκης Σούδας, και β) , β) την Παρασκευή  31 Αυγούστου και ώρα 1μ.μ. στο χώρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου παρουσία παιδιών και γονέων  θα απονεμηθούν  κύπελλα και μετάλλια στους νικητές και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

p1

p2