Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 03/09/2012 04:09

3/9/2012, Ολοκληρώθηκαν τα θερινά μαθήματα σκακιού: Στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

Την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 στο χώρο της Παιδικής –Εφηβικής Βιβλιοθήκης Σούδας, και  την Παρασκευή  31 Αυγούστου 2012 στο χώρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου, παρουσία παιδιών, γονέων και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων, πραγματοποιήθηκε για 16η συνεχή χρονιά, η τελετή λήξης των θερινών μαθημάτων σκακιού, στο οποίο είχαν δικαίωμα να συμμετάσχουν τα 110  παιδιά, που παρακολούθησαν τον κύκλο των  μαθημάτων .

Απονεμήθηκαν   κύπελλα και μετάλλια στους νικητές και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λειψάκης Δημήτρης  μετέφερε τους χαιρετισμούς  του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής και ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΣΑΧ κ. Παπαδημητράκη Γιάννη και τους συντελεστές της εκδήλωσης και υποσχέθηκε τη συνέχιση των μαθημάτων και για την επόμενη χρονιά.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων κ. Κουρής Γαβριήλ  τόνισε:

«Φέτος το καλοκαίρι, ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη, διοργάνωσαν μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων με επίκεντρο τα βιβλία και με στόχο  τη δημιουργική ενασχόληση και τη ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων.

Μέσα από τις 43 εκδηλώσεις -  με περισσότερες από 200 ώρες δημιουργικών δραστηριοτήτων - δόθηκε η δυνατότητα σε περισσότερα από 850 παιδιά να παίξουν, να παρακολουθήσουν θεατρικές και εικαστικές δραστηριότητες, να φωτογραφήσουν, να φτιάξουν μικρές ταινίες, να μοιραστούν μοναδικά ταξίδια στην πόλη και τον κόσμο, με φαντασία και δημιουργική διάθεση.

Όλες αυτές οι δράσεις δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς το μεράκι και την όρεξη για δουλειά των εργαζομένων των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας και ιδιαίτερα της προϊσταμένης κας B. Χουδαλάκη και γι'' αυτό θα ήθελα να τους συγχαρώ από καρδιάς για την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλλουν, ώστε να μπορεί η Βιβλιοθήκη μας να χαρακτηρίζεται ως πρότυπο μεταξύ των Βιβλιοθηκών όλης της χώρας.

Κλείνοντας, δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στους 37 εθελοντές και εμψυχωτές, για την πολύτιμη βοήθεια τους στην υλοποίηση όλων αυτών των δράσεων της Βιβλιοθήκης, καθώς και στην αμέριστη βοήθεια που είχαμε από το δίκτυο Future Library και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στα πλαίσια των «Διαδρομών με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα και της Περιφέρειας Κρήτης!»

Εξάλλου, στον χαιρετισμό της, η Προϊσταμένη των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων, κα Χουδαλάκη Βιβή επεσήμανε:

«Η ανταπόκριση και η  συμμετοχή των παιδιών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και γενικότερα στις ποικίλες  δραστηριότητες και δράσεις  που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι στο χώρο των Παιδικών-Εφηβικών Βιβλιοθηκών, με τίτλο: «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη, ήταν αθρόα. Ένα πρόγραμμα που στόχο και σκοπό  είχε όχι μόνο τη διάδοση της αναγνωσιμότητας, αλλά και την εποικοδομητική απασχόληση , το ομαδικό παιχνίδι, την ψυχαγωγία, την επιμόρφωση, την επικοινωνία, την έκφραση και τη δημιουργία για χαρούμενα και υγιή παιδιά ».

Ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Παπαδημητράκης Γιάννης μεταξύ άλλων ανέφερε:

« Υλοποιώντας για μια ακόμα φορά τις επιλογές του Δήμου Χανίων για πνευματική άθληση των παιδιών μας την καλοκαιρινή περίοδο,  αισίως ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις Παιδικές Βιβλιοθήκες , στα δημοτικά διαμερίσματα Χανίων και Σούδας, εκπαιδεύοντας γύρω στα 110 νεαρά παιδιά, λιλιπούτειους αθλητές σκακιστές, σε αυτό το τόσο ενδιαφέρον και σημαντικό πνευματικό άθλημα, το σκάκι ».

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδημητράκης, ευχαρίστησε για τη σημαντική βοήθεια που προσέφεραν στην επίτευξη  του όλου εγχειρήματος τον Γενικό Γραμματέα κ. Κουρή και τον Αντιδήμαρχο κ. Λειψάκη, τους υπευθύνους των Βιβλιοθηκών, την προϊσταμένη κα Χουδαλάκη, την κα. Μαραβελάκη και την κα. Μαστορακάκη, καθώς και τους εκπαιδευτές κ. Τσαρουχά, κα Λιανοπούλου και κ. Αγναντή και βέβαια τα παιδιά και τους γονείς τους .

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, ευχαριστεί θερμά  τον κ. Σταθάκη Βασίλη, ιδιοκτήτη του «Καφέ-Κήπος» που για μια ακόμα χρονιά επιμελήθηκε  μικρό μπουφέ και πρόσφερε στα παιδιά αγαπημένες τους λιχουδιές!

p1

p2

p3

p4