Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 23/09/2012 06:09

23/09/2012, Για την προώθηση σημαντικών ζητημάτων του Δήμου Χανίων: Επαφές Δημάρχου Μ. Σκουλάκη με κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα

Σειρά συναντήσεων και επαφών με Υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες, για την προώθηση και επίλυση σημαντικών ζητημάτων του Δήμου Χανίων, είχε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012, στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

 

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Χανίων συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ε. Λιβιεράτο, από τον οποίο ζήτησε την έγκριση της δημοπράτησης των έργων θερμομόνωσης και ενεργειακής απόδοσης της σχολικής μονάδας της Χρυσοπηγής προϋπολογισμού 365.000 € καθώς και της σχολικής μονάδας του Πασακακίου, προϋπολογισμού 450.000 €, δεδομένου ότι από τον Αύγουστο και τα δύο έργα έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ -στο Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» - και καθυστερεί η δημοπράτησή τους.

 

skoulakisΟ κ. Σκουλάκης, ζήτησε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος να παρέμβει προσωπικά ώστε να «ξεμπλοκάρει» επιτέλους η διαδικασίας αξιολόγησης των υποβληθέντων προτάσεων για τη δράση των βιοκλιματικών αναβαθμίσεων δημόσιων χώρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) υπενθυμίζοντας στον αρμόδιο Υπουργό ότι στο εν λόγω πρόγραμμα η Δημοτική Αρχή των Χανίων έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη, καινοτόμα και εμπεριστατωμένη μελέτη για τη «Βιοκλιματική Αναβάθμιση του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών», συνολικού προϋπολογισμού 1.655.350 €, ζητώντας από αυτόν παράλληλα την ένταξη του προτεινόμενου έργου στο ανώτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

 

Επίσης ζήτησε την προώθηση του αιτήματος του Δήμου Χανίων για τη δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στον Καλαθά Ακρωτηρίου καθώς και την χρηματοδότηση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίου του Δήμου Χανίων, δεδομένου ότι ο Δήμος αδυνατεί να καλύψει την χρηματοδότηση από ιδίους πόρους.

 

«Ανακατασκευή οδικού τμήματος Κλαδισού-Αγίων Αποστόλων ΠΕΟ»

Εξάλλου, ο κ. Σκουλάκης συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών κ. Στ. Καλογιάννη, στον οποίο παρέδωσε αίτημα του Δήμου Χανίων για την χρηματοδότηση του έργου της ανακατασκευής του τμήματος της παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων – Κισάμου, από τον Κλαδισό μέχρι τους Αγίους Αποστόλους, προϋπολογισμού 700.000 €, επισημαίνοντας στον Υπουργό την κακή κατάσταση αλλά και επικινδυνότητα του εν λόγω δρόμου καθώς και τα μεγάλα κυκλοφοριακά φορτία που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο οδικό τμήμα που οδηγεί στις πιο τουριστικές περιοχές του Δήμου αλλά και του Νομού.

 

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Χανίων, θα παραστεί την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 στην εκδίκαση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, της αίτησης των φερόμενων ως ιδιοκτητών περί ανακλήσεως της απαλλοτρίωσης σε ορισμένα ακίνητα της περιοχής των Αγίων Αποστόλων (πρώην ακίνητο ΕΟΤ).

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ