Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 24/08/2012 02:08

24/8/2012, «Με προβλήματα χρηματοδότησης το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς»: Ενημέρωση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας από τον Δήμαρχο Χανίων, Μ. Σκουλάκη

Το πιθανό ενδεχόμενο, το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς να βρει τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πολλά προβλήματα στη λειτουργία τους, λόγω της ελλιπής χρηματοδότησης των Δήμων από το κεντρικό κράτος, επεσήμανε στα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας - στο πλαίσιο συνεδρίασή της - ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, σήμερα, Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012, στο Δημαρχείο Χανίων.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουλάκης ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής, «η υποχρηματοδότηση αυτή, έχει ήδη οδηγήσει σε σοβαρή επιβάρυνση των - ήδη περικομμένων - προϋπολογισμών των Δήμων, χωρίς αυτό να μπορεί να συνεχιστεί», προσθέτοντας ότι όσον αφορά τον Δήμο Χανίων είναι χαρακτηριστικό, πως, τους οκτώ πρώτους μήνες του 2012, έχουν αποδοθεί μόλις 178.000 € για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, όταν την ίδια στιγμή που το 2011, για την ίδια χρονική περίοδο, τα χρήματα που είχαν δοθεί, ανερχόταν σε 713.138 €.

Έκανε επίσης γνωστό πως, για το θέμα, απέστειλε σχετική επιστολή προς τους εμπλεκόμενους Υπουργούς Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, η οποία κοινοποιείται και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στην εν λόγω επιστολή, ο κ. Σκουλάκης, παρακαλεί για την άμεση απόδοση της αναγκαίας χρηματοδότησης προς τους Δήμους και τις Σχολικές Επιτροπές συνακόλουθα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές υποχρεώσεις τόσο της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, όσο και οι αυξημένες ανάγκες για λειτουργικές ανάγκες της χρονιάς που ξεκινάει.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ο Δήμαρχος Χανίων διαβεβαίωσε «ότι ο Δήμος Χανίων, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξουμε μέσω έκτακτης χρηματοδότησης από ίδιους πόρους του Δήμου τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών και συνακόλουθα των σχολείων».

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτησης σε μια από τις επόμενες  συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

p1