Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 12/07/2012 12:07

11/07/2012, Απάντηση Δημοτικής Αρχής Χανίων σε Τ. Βάμβουκα

 

Η σπουδή με την οποία προσεγγίζει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δήμος  Ενεργών Πολιτών», κ. Τ. Βάμβουκας, τα προβλήματα που προέκυψαν στο νέο θέατρο της Ανατ. Τάφρου κατά τις μόλις επτά πρώτες ημέρες λειτουργίας αυτού και ενώ ο ίδιος και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Δημοτική Αρχή εντόπισε εξ αρχής τα εν λόγω προβλήματα κινούμενη ήδη στην κατεύθυνση επίλυσης τους, φανερώνει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η παράταξη του κ. Βάμβουκα την έννοια του αντιπολιτεύεσθαι

Άλλωστε, κατά την βραδιά της τελετής εγκαινίων του θεάτρου που έγινε την περασμένη Κυριακή – και στην οποία ήταν παρών ο κ. Βάμβουκας – ο Δήμαρχος Χανίων Μ. Σκουλάκης καθώς και ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Ανάδειξης Οχυρώσεων Κρήτης κ. Μ. Ανδριανάκης, ανακοίνωσαν πως όποια προβλήματα προέκυψαν στο θέατρο – το οποίο έγινε με την έγκριση των αρμοδίων οργάνων ( ΚΑΣ) του Υπ. Πολιτισμού - θα διορθωθούν στο προσεχές διάστημα ή έχουν ήδη διορθωθεί όπως π.χ. με την τοποθέτηση της νέας υπερυψωμένης εξέδρας, η οποία επιτρέπει στο κοινό να έχει πολύ καλύτερη οπτική επαφή απ’ όλα τα σημεία. Πρέπει να σημειωθεί ότι η μελέτη προέβλεπε εξ’ αρχής την τοποθέτηση εξέδρας η οποία ωστόσο δεν τοποθετήθηκε για τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕΚ «Όρνιθες» μετά από αίτημα του Καλλιτεχνικού Δ/ντη κ. Μ. Αεράκη ούτως ώστε οι παραστάσεις να δοθούν σε αντίστοιχες συνθήκες με αυτές της Επιδαύρου

Πάρ’ αυτά ο κ. Βάμβουκας επέλεξε – τρεις ημέρες μετά την παρουσία του στα εγκαίνια - να ασκήσει «κριτική» επικοινωνιακού τύπου στη Δημοτική Αρχή φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αναφέρει πως «η ανακατασκευή του θεάτρου στην ανατολική τάφρο είχε σαν αποτέλεσμα την  αντικατάσταση ενός θεάτρου με προβλήματα από ένα άλλο με περισσότερα».

Υπονοώντας δηλ. σαφώς ότι ήταν προτιμότερη η προηγούμενη ογκώδης, λυόμενη σιδηροκατασκευή, που αρχικά κατασκευάστηκε για μια παράσταση και παρέμεινε για είκοσι χρόνια… αγνοώντας παράλληλα ότι το νέο θέατρο είναι αισθητικά πιο σωστό και συμβατό με το χώρο του μνημείου, πολύ πιο άνετο για τους θεατές με την τοποθέτηση ατομικών καθισμάτων και βεβαίως λιγότερο κοστοβόρο μια και όπως είναι γνωστό η προηγούμενη κατασκευή, επισκευαζόταν με δαπανηρό και ατελή τρόπο κάθε χρόνο. Προς τούτο του κάνουμε γνωστά τα στοιχεία των δαπανών συντήρησης και επισκευής του παλαιού θεάτρου όπως αυτά είχαν εγκριθεί από το Δ.Σ. Χανίων την 4ετία 2007-2010 με το συνολικό ποσό αυτών να ξεπερνά τις 165.000 € (Πίνακας 1) την ίδια στιγμή που το νέο θέατρο κόστισε μόλις 30.000 €.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1

ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ (2007-2010)

Έτος

Δαπάνη που εγκρίθηκε από Δ.Σ.
Χανίων (σε €)

Αρ. Απόφ. Δ.Σ. Χανίων

2010

50.000

255/2010

2009

50.000

306/2009

2008

30.000

245/2008

2007

36.000

263/2007

ΣΥΝΟΛΟ 4ετίας (2007-2010):

166.000 €

Για την Αστυνόμευση στην Παλιά Πόλη

Όσον αφορά τις αναφορές του κ. Βάμβουκα περί «σκηνικού αυθαιρεσίας στην παλιά πόλη» αυτές αποτελούν δείγμα μέγιστης ανευθυνότητας ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι εν λόγω δηλώσεις γίνονται χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία -καταμεσής της τουριστικής περιόδου και για το πλέον τουριστικό σημείο του Δήμου μας - με σοβαρό κίνδυνο να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας στους ξένους επισκέπτες του τόπου μας και επιφέροντας σημαντικό  πλήγμα στο τουριστικό προϊόν του Δήμου μας.

Από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή καθιστούμε σαφές πως η Παλιά Πόλη είναι απόλυτα ασφαλής προορισμός για τους επισκέπτες μας και καταβάλλεται από πλευράς υπηρεσιών μας κάθε δυνατή προσπάθεια για να εμπεδωθεί απόλυτα το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της Παλιάς Πόλης.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως η Δημοτική Αστυνομία διενεργεί καθημερινά τακτικούς - αλλά και έκτακτους – ελέγχους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δοθεί από το Δήμαρχο Χανίων, Μ. Σκουλάκη και στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία με τον τελευταίο μήνα να έχουν καταγραφεί πάνω από 2700 παραβάσεις στην Παλιά Πόλη (βλ. Πίνακας 2) καθώς και κατασχέσεις 5.000 προϊόντων παραεμπορίου.

ΠΙΝΑΚΑΣ 2

ΕΛΕΓΧΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Αριθμός Βεβαιωμένων παραβάσεων

ΑΠΟ 01/01/2012 ΕΩΣ 24/06/2012 

 

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΣΗ/ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ.

2.505

ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ.

90

ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ, ΚΟΙΝΗ ΗΣΥΧΙΑ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

16

ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Κ.Λ.Π.

165

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

5.000