Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 04/05/2012 02:05

4/5/2012, Βιωματικό Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης για Θέματα Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Αγωγής: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το δίωρο πρόγραμμα με θέμα «Ευαισθητοποίηση μαθητών και εφήβων για θέματα Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Αγωγής», που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου,  χθες Πέμπτη 3  Μαΐου, μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με την περιβαλλοντική ομάδα της Α΄ τάξης του 13ου Γυμνασίου Ηρακλείου και εισηγητή τον παιδαγωγό – εμψυχωτή, Μανόλη Φιλιππάκη.

Οι δραστηριότητες υλοποιήθηκαν με θεατρικό και μουσικοκινητικό παιχνίδι, δραματοποιήσεις, παντομίμα, θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς και είχαν παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Στα δρώμενα  συμμετείχαν βιωματικά όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Η Παιδική Βιβλιοθήκη «γέμισε» με  μουσική, χορό, κίνηση, γέλιο και δράση.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και βιβλιοθηκονόμοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό και όπως ανέφερε και ο κ. Φιλιππάκης η παιγνιώδης μορφή της μετάδοσης της γνώσης έχει θετικό αποτέλεσμα.

Οι εκπαιδευτικοί συνοδοί, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος και της τριήμερης παραμονής τους στα Χανιά εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων, τις δράσεις και το έργο τους, καθώς και για την οργάνωση, στήριξη και το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για το κοινωνικό έργο που επιτελούν,  σε ένα χώρο τόσο σημαντικό.

π1

p2

p3